1.1 C
София
петък, декември 8, 2023

Повечето хора имат това у дома, а не знаят, че увеличава риска от рак и стерилитет

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Моят дом е моята крепост. Тази максима не случайно съществува. Именно у дома се чувстваме най-сигурни и си почиваме най-добре.
Но въпреки че на теория това е така, оказва се, че точно вкъщи има опасности, за които не подозираме.

 Така например повечето хора имат един предмет, а не знаят, че той увеличава риска от рак и стерилитет.

Д-р Скот Норда казва, че пластмасовите завеси за душ, направени от поливинилхлорид (PVC), отделят вредни химикали при нагряване с гореща вода, които могат да причинят дълъг списък от здравословни проблеми, включително увреждане на имунната система, проблеми с плодовитостта и други сериозни заболявания.
41-годишният лекар от Юта (САЩ) препоръчва да смените пердетата си, за да избегнете проблеми.

„Пластмасовите завеси за душ често са направени от поливинилхлорид (PVC), вид пластмаса, която съдържа вредни химикали, които са свързани с много здравословни проблеми.
Повечето хора използват пластмасови завеси за душ всеки ден, без да осъзнават, че това може да причини не само неща като главоболие и раздразнение, но потенциално да допринесе за сериозни проблеми като безплодие и повишен риск от рак, дразнене на дихателните пътища, хормонални смущения, лошо влияние върху имунната система и дори проблеми в развитието на децата и тийнейджърите, казва д-р Норда.

Проверка по рама

и във Фейсбук/media/source/202311/1699005967_clipboard01.jpg“ title=“undefined“>
Лекарят казва също, че много химикали могат да бъдат намерени в продуктите, направени от PVC – включително диоксини, фталати, бисфенол А (BPA).

– Това е група химикали, за които е известно, че причиняват рак. Те също могат да увредят имунната и репродуктивната ви система.

– Излагането на такива химикали може да причини симптоми при хората като главоболие, гадене, загуба на координация и дразнене в ушите, носа или гърлото, казва д-р Норда.
Той съветва, ако имате пластмасова завеса за душ, да я изхвърлите незабавно и да вземете по-безопасни алтернативи.

– Потърсете завеса от естествен материал, който може да се пере в пералня, като памук или лен.

Магазин за Акумулатори

/Zdrave.to
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ