22.1 C
София
вторник, септември 26, 2023

ПП превзема спецслужбите: Ченге от КПКОНПИ пое подслушването

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Със заповед на премиера акад. Николай Денков на длъжността зам.-председател на Държавна агенция „Технически операции“ е назначен Ангел Мечков, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. Това е службата, която практически подслушва и следи хора, за които има законно разрешение.
Ангел Мечков е работил дълги години в системата на МВР. От 2019 г. е държавен инспектор в дирекция „Противодействие на корупцията“ в Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ). Мечков притежава юридическо образование, завършил е и Академията на МВР в София, добавят от правителството

На 28 юли Министерският съвет определи Петър Петров и Деньо Денев за зам.-председатели на Държавна агенция „Национална сигурност“.
Очевидно сега управляващите се опитват да превземат службите от второто ниво на ръководство. Без да се казва в прав текст, то е ясно, че президентът, който има последна дума с указ за назначаването и освобождаването на началниците на специални служби, не иска да ги уволнява. Той дори на няколко пъти ги защити, включително тези на ДАНС, военното и цивилно разузнаване, НСО.

ПП-ДБ правят опит и по законодателен път да отнемат правомощията на държавния глава по тази линия, но това ще изисква много време преди да стане факт.
Материалът ПП превзема спецслужбите: Ченге от КПКОНПИ пое подслушването е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Проверка по рама

Народ

Новините Днес
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ