30.8 C
София
неделя, юни 23, 2024

Препоръки на народната медицина при Базедова болест

ПРОЧЕТИ СЪЩО

• Основна комбинация на билките от тази рецепта са: равни количества от градински чай, дилянка, жаблек, също и корени от дъб, бял оман и дилянка. При преобладаване на нервни симптоми да се добави комунига, а при сърцебиене – глог. Съотношението стрък-корен е 1:1. Доза: 2 супени лъжици от билките се варят 10 минути в 500 мл вода, после сместа кисне 1 час. Пие се по 3 пъти на ден, по 1 кафена чашка преди ядене.

• Прави се смес от по 30 г жаблек, стръкове пелин, мащерка, корени от дилянка, цвят от глог, листа от маточина, 40 г корени и стръкове от цариче. Вземат се 2 супени лъжици от сместа и се заливат с 400 мл вряла вода. Кисне 1 час. Прецежда се. Пие се по 1 винена чаша, 3 пъти на ден, преди ядене.

• Смесват се наситнени 1 част корени от сладник и 2 части от брош. 1 супена лъжица от сместа се залива с 250 г вряла вода, ври 15 мин. на слаб огън, кисне 10 мин. и се прецежда. Пие се 1 чаша, сутрин на гладно

• Смесват се по 50 г стръкове от ранилист, горицвет, бял равнец, листа от маточина и мента, корени от дилянка и шишарки от хмел. Прибавят се 40 г цвят от лавандула. От тази смес се вземат 2 супени лъжици и се поставят в половин литър кипяща вода. Ври 10 мин., пие се три пъти на ден, по една винена чашка, след ядене и за четвърти път – вечер преди лягане.

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ