24.8 C
София
вторник, юли 16, 2024

Препоръки на народната медицина при камъни в бъбреците и пикочния мехур

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Мнозина страдат от солни отлагания, камъни в бъбреците и пикочния мехур.

Ще си върнете здравето със слънчоглед. Изкопайте през есента дълбоките коренища на растението, почистете ги от праха, изплакнете, изсушете, нарежете на парчета с дължина 1-2 см. Сложете нарязаните корени в чист стъклен буркан и съхранявайте на сухо хладно място (не в хладилник).

Преди това, по време на цъфтежа, съберете и изсушете на сянка жълти слънчогледови венчелистчета. Те също се съхраняват в стъклен буркан на сухо място.

Когато суровината е готова, можете да започнете лечението. Една чаша от сухите, стрити на прах слънчогледови корени, се изсипва в емайлирана тенджера и се залива с 3 л изворна вода. Поставете сместа на котлона и след като кипне, варете 5 минути на слаб огън. Оставете настойката да се запарва, докато изстине, и после прецедете.

Отделно от това поставете в чайник с 0,5 л вряла вода щипка от сушените венчелистчета на слънчогледа, след 20 минути прецедете и добавете настойката към вече изстиналата отвара от корените.

Изсипете всичко в стъклени бутилки, затворете ги плътно с капачките и поставете за една нощ на долния рафт на хладилника. След това пийте от целебната отвара до 1 л на ден, по 0,5-1 чаша на прием, независимо от приема на храна. И така в продължение на един месец, като на всеки 3 дни си приготвяйте прясна настойка. 

Проверка по рама

След това си направете изследване с ултразвук. Ако то покаже, че нямате нито песъчинки, нито камъни, прекратете лечението, но ако са останали още, което се случва много рядко, повторете лечебния курс.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ