3.9 C
София
сряда, декември 6, 2023

Признаци на опасно високо ниво на тестостерона при мъжете

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Мъжете се притесняват да не би нивото на тестостерон да им спадне, особено към 40-45 г., но и прекалено високото ниво на този хормон не е за добро.
Затова уролозите изброяват  признаците за опасно високо ниво на тестостерона. 

• Високото ниво на тестостерон може да се отрази на поведението на мъжа, той е възможно да стане по-агресивен, импулсивен или склонен към риск.
Може да повиши склонността си към раздразнителност и чести промени на настроението. Ако мъжът се държи необосновано агресивно или има проблеми с контрола на емоциите си, това е основателен повод да провери нивото си на този хормон. 

• При мъжете с високо ниво на тестостерона може да се развие понижена чувствителност към болката и увеличаване на сексуалната активност.  
• Ако тестостеронът е завишен, мъжът може да се сблъска с окапване на косата на главата, дори да е млад и да е още далече от оплешивяването. Но пък започва да се забелязва окосмяване по гърдите, гърба, краката и други части на тялото. 

Проверка по рама

• Получава обриви по кожата, появяват се болезнени гнойни пъпки.
Наличието на тези признаци не означава, че мъжът се нуждае от лечение.
Това само показва необходимостта да се обърне към специалист за консултация и по-нататъшни изследвания. Докторът може да проведе пълни изследвания и да определи действително ли нивото на тестостерона е прекалено повишено.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ