33.8 C
София
петък, юли 19, 2024

Прокуратурата търси връзка между световния бос на черното тото Дан Тан и Борислав Михайлов – Перуката (СКАНДАЛНИ ФАКТИ + СНИМКИ)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Временният главен прокурор Борислав Сарафов разпореди в петък започване на мащабна проверка на Борислав Михайлов и БФС заради „множество“ медийни публикации за престъпления с разходването на средствата във федерацията и черно тото.

„По разпореждане на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов прокуратурата се самосезира във връзка с множество публикации в медиите, съдържащи информация за допуснати нарушения и/или престъпления от различен характер (разходване на публичен ресурс, „черно тото“ и др.) от страна на ръководството на Българския футболен съюз, в т.ч. и от президента на федерацията Борислав Михайлов“, гласи съобщението на държавното обвинение.

Работата по случая е възложена на Софийска градска прокуратура (СГП), която предстои да изясни факти и обстоятелства, свързани с дейността на БФС в последните години. Ще бъде изискана информация от различни държавни институции – Министерство на младежта и спорта и НАП.

Всичко това се случва на фона на безредиците в София, предизвикани от футболните хулигани и намесата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в конфликта.

Проверка по рама

„До Борислав Михайлов – след толкова кръв, иди си!“, написа Борисов в четвъртък вечерта.

Дан Тан (в средата) и Боби Перуката купонясват заедно

Още преди 13 години беше ясно, че Борислав Михайлов е близък със световния босс на черното тото – 59-годишния днес мафиот от Сингапур Дан Тан. Колегите от bird.bg писаха, че шефът на БФС дори е празнувал в Сингапур настъпването на 2011 г. в компанията на петричанина Константин Хаджииванов – Коце Маца и тартора на криминалните футболни залози Дан Тан. Две седмици след новогодишното парти Михайлов подписал договор с фирма, контролирана от Дан Тан, за мача България – Естония /2:2/. Мачът беше разследван и анулиран.

Тогава ФИФА стигна до извода, че в скандала няма замесени официални лица от федерациите на България и Естония, а те са били подведени от престъпна група. Но документираната близост на Михайлов с Дан Тан връща лентата към различна интерпретация на събитията.

Мачът между България и Естония се проведе на 9 февруари 2011 г. в Анталия и завърши 2:2 след четири дузпи. За нагласения резултат са били заложени най-малко 6.9 милиона долара при азиатски букмейкъри…

Материалът Прокуратурата търси връзка между световния бос на черното тото Дан Тан и Борислав Михайлов – Перуката (СКАНДАЛНИ ФАКТИ + СНИМКИ) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Магазин за Акумулатори

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ