България

Цените на горивата у нас с нов връх ! Промяната Продължава

 

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Според експерти помощта от 25 ст. на литър ще затрудни бензиностанциите.

Има данни за нарушения и дъмпинг на цените на горивата. Това обявиха от Комисия за защита на конкуренцията, съобщи Bulgaria ON AIR.

Няма изгледи цените на горивата да паднат в скоро време.

А компенсацията от 25 ст. няма да има ефект на фона на постоянното увеличение, смятат шофьорите.  На този фон цените на горивата с нов връх, бензинът и дизелът са близо 3,50 лв.

Помощта от 25 ст. на литър ще затрудни бензиностанциите, защото са възможни проблеми с документалното оформяне в счетоводствата им, смята Димитър Хаджидимитров, който е собственик на бензиностанция. Ако тази мярка бъде приета и влезе в сила от 1 юли, някои бензиностанции ще бъдат принудени да затворят.

„Малко е забавно – 25 ст. за човек, който не може да похарчи повече от 100 лв. на месец, на 3,50 – вие направете сметка колко ще спести този човек. Реално на 25 литра по 25 ст. са 6,25 лв. Не може да си купи една бутилка олио, да отиде да се маже на морето“, коментира Хаджидимитров.

След искрите между управляващи и опозиция на тема образуване на цените на горивата, спорът се пренесе и в НС. Намеси се и Комисията за защита на конкуренцията. От там обявиха в парламента, че имат данни за редица нарушения от страна на „Лукойл-Нефтохим“ и дъмпинг на цените.

„Ако газът, токът, суровината на „Лукойл-Нефтохим“ не са се променили в последните 6 месеца, защо горивото скочи с един лев?“, попита депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

„Нефтохим-Бургас“ е частна компания, тя решава с какъв вид петрол да работи, има ограничение спрямо това как да е фиксирано производството – частна компания си купува частна суровина Петролът, който се произвежда от „Лукойл-Нефтохим Бургас“, се купува от частна компания и продава на каквато цена иска“, добави Искрен Митев от ПГ на „Продължаваме промяната“.

„Стига с тази цена на суровия петрол, фирмата „Нефтохим“ си е намерила по-евтина суровина. Това си е тяхна работа, взима си по-евтината суровина и си произвежда, но не плаща печалба – това е нашият проблем и претенция. Защото неплащайки печалбата – те непазарно излизат с едни гърди пред останалите доставчици“, отговори Румен Гечев от ПГ на „БСП за България“.

Коментари

Коментара

loading…

 There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort