17.8 C
София
понеделник, май 27, 2024

Протежето на Дидо Дънката изнагля – „Мис ГЕРБ“ Славена Точева пита МВР за преференциите на депутат от ПП

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Чутовен сюжет завихри примата на преференциите Славена Точева – протежето на сенчестия бизнесмен Дидо Дънката в ГЕРБ.

Ексклузивно в Новините Днес: Мис „ГЕРБ“ Славена Точева и Дидо Дънката блокираха центъра на Варна с 15 охранители (СНИМКИ)

Депутатката от Варна сътвори въпрос до вицепремиера и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев срещу колежката си и опонент от варненския избирателен район Стела Николова (ПП-ДБ) – дали са налични сигнали за зависимости и обвързаности на Николова с местния бизнес и как е финансирала последната си предизборна кампания.

Само в Новините Днес: Ето го мъжа-наркотрафикант на Мис ГЕРБ Славена Точева – дясната ръка на Боби Манджуков

Проверка по рама

Повод са многото преференции, които тя получила. Така Точева, която от април 2021 г. до април 2023 г. увеличи преференциите от около 6000 до 10 155, съответно изкатери от 25-ото място до челните позиции листата на ГЕРБ, атакува Николова, чийто най-добър резултат е 5600 лични предпочитания (юли 2021 г.; на последния вот получи 3862).

В допълнение – Николова години преди да влезе в политиката бе популярен граждански активист с многобройни каузи във Варна.

А Точева бе напълно неизвестна, прочу се именно с преференциалните триумфи и със съпруга – наркотрафикант в испански затвор Милен Райков – Мушо. Традиционно за нея гласуват хора от селата – очевидно много я харесват. Всичко това обаче е доста подозрително не само за безпристрастните наблюдатели, а и за разследващите органи – срещу Точева се водят поне три производства за купуване на гласове, разпитвани са замесени хора и т.н.

МУТРЕНСКА ДЪРЖАВА: Мъжът на новата ГЕРБ звезда Славена Точева лежи в испански затвор за трафик на дрога

Точева и Николова често се захапват задочно в социалните мрежи. Николова бе поискала оставката на Демерджиев зе бездействие около Точева. А сега получи контраатака. Във въпроса на Точева може да се забележи и злъч по детински – твърди, че в родното си село Царевци Николова получила едва три преференции. „Щом броят на моите преференции се смята за съмнителен, то е редно и тези, получени от лицето Стела Николова, също да бъдат проверени“, пише тя.

Материалът Протежето на Дидо Дънката изнагля – „Мис ГЕРБ“ Славена Точева пита МВР за преференциите на депутат от ПП е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Магазин за Акумулатори

Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ