9.6 C
София
вторник, март 21, 2023

ПРОУЧВАНЕ: ПП бие ГЕРБ, Копейкин отнесе БСП, Стефан Янев не влиза

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Втора поред социологическа агенция излезе с проучване, според което ПП бие ГЕРБ на вота на 2 април, а Костя Копейкин отнася БСП с двойна разлика! Според „Маркет линк“ моментната картина е следната – ГЕРБ-СДС – 20,4%, ПП – 20.9%, ДПС – 13.3%, Възраждане – 11,8%, БСП – 6,6%.




Това са петте партии, които със сигурност ще влязат в парламента според проучването. Под бариерата са Български възход на Стефан Янев – 2,4%, ИТН на Слави Трифонов – 2,3% и новата лява коалиция Левицата с 2,3%.

Трудно е да се предвиди някоя от тези партии да образува самостоятелно правителство, така че според „Маркет линкс“ със сигурност ще има коалиционна форма на управление. Има едни 14% от хората, които биха решили в последния момент преди изборите за кого ще гласуват, така че и това може да промени политическата картина.




От заявилите ще гласуват за ПП, процентът на твърдо решилите да гласуват е по-голям, но в ГЕРБ – СДС може да търсим вариант и за електорален резерв, тъй като мобилизацията там не е на толкова високо ниво, според социологическата агенция. При Възраждане има известно нарастване на политическата подкрепа. Столетницата отбелязва постоянен низходящ тренд.

Материалът ПРОУЧВАНЕ: ПП бие ГЕРБ, Копейкин отнесе БСП, Стефан Янев не влиза е публикуван за пръв път на Новините Днес.




Народ

Новините Днес

Проверка по рама




Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ