19.7 C
София
петък, юни 21, 2024

РАЗКОЛ в Новините Днес: Веселата юристка на дедо Еконтий Рена Стефанова разцепи ПП-ДБ, изборите в Русе са загубени

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Коалицията ПП-ДБ, която управлява България във формат сглобка, губи изборите в Русе заради подпийналата юристка на дедо Еконтий Рена Стефанова, ожали се източник на Новините Днес от „Промяната“.

До печалния финал се стигна, след като преди два месеца бившият министър на транспорта Николай Събев, който докара „Български пощи“ до дъното, за да върви бизнесът на неговата „Еконт“, успя да набута дългогодишната си юристка в спедиторската фирма Рена Стефанова за кандидат-кмет на Русе от ПП-ДБ.

Дамата, която успя дари да изкара известно време като депутат, се възприема изключително лошо от феновете на коалицията на Кирил Петков-Асен Василев и Христо Иванов-Атанас Атанасов. Според очевидци на Новините Днес от дунавския град Рена Стефанова е причината за невиждан разкол в структурата, който ще доведе и до печален финал на 29 октомври.

Запознати със схемите в Русе твърдят, че дедо Еконтий пробутва вярната си юристка за поста напук на избирателите на ПП в преследване на свои корпоративни интереси, въпреки че публично се отрече от „Продължаваме промяната“.

Проверка по рама

Кандидат-кметицата на Русе е позната с няколко изцепки, които рушат доверието в партиите, които я издигнаха. Пионката на дедо Еконтий взриви обществеността в Русе с признанието, че понеже в момента няма работа и съответно разполага с много свободно време, може да стане между другото и кмет на един от най-красивите български градове.

Налива 5 млн. за вота: Дедо Еконтий грабва летището в Русе чрез подпийналата си юристка

Втората отвратителна издънка стана през декември 2021-а, когато подпийналата Рена Стефанова, тогава действащ депутат, прегази възрастна жена на пешеходна пътека в София. След ПТП-то пенсионерката Димка Димитрова, която беше закарана по спешност в „Пирогов” с опасност за живота.

Катастрофа стана в деня на откриването на 47-ия парламент – 13 декември 2021 г. Депутатката, която редовно гаврътвала по няколко чаши винце за цвят на бузките и блясък в очите, ударила с тойтотата си старицата, която пресичала на „зебра“. Версията на Стефанова бе, че само я е „закачила с бронята на автомобила си”.

Възрастната жена тръгнала на пазар, когато депутатката връхлетяла върху нея без никакъв спирачен път. След приема в „Пирогов“ спешните медици установили счупени гръбначни прешлени, заради което впоследствие жената остава с частична инвалидност за цял живот.

Очевидци на катастрофата твърдят, че Рена Стефанова е била видимо почерпена и агресивна и непрекъснато заплашвала дошлите на място полицаи със статута си на депутат и близостта си с тогавашния министър на транспорта Николай Събев, на когото многократно звъняла след ПТП-то.

Магазин за Акумулатори

Близки на ексдепутатката твърдят, че редовно употребявала чаши вино с обяда си, което най вероятно се е случило и въпросния ден. Именно заради това остават съмненията, че Рената въобще не е забелязала възрастната жена и просто я прегазила.

По-късно обаче пробата на Стефанова за алкохол се оказа отрицателна, а познати на потърпевшата не скриха съмненията си за оказан натиск над униформените служители.

В последствие прокуратурата поиска и получи депутатския й имунитет и случаят завърши с признаване на вина от обвиняемата и присъда от 3 месеца условно с 3 години изпитателен срок след сключване на съдебно споразумение.

Въпреки че все още е в изпитателен срок, това не пречи на ексминистърът и русенски олигарх Николай Събев да надделее и да пробута Рена за кандидат за кмет на ПП в Русе, въпреки че партията разполага с много по-амбициозни и професионално подготвени млади хора, които биха постигнали наистина сериозни успехи. Вместо тях компрометираната Рена Стефанова отива на избори, за да загуби, завърши информаторът на Новините Днес.

Материалът РАЗКОЛ в Новините Днес: Веселата юристка на дедо Еконтий Рена Стефанова разцепи ПП-ДБ, изборите в Русе са загубени е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ