12.8 C
София
сряда, февруари 28, 2024

Рокер, сниман със 114 км/ч в Пловдив, се размина без глоба – карал Ямаха, а не Сузуки

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Глоба в размер на 1500 лв. и отнемане на книжката за 3 месеца се разминаха на моторист, хванат да кара със скорост над 2 пъти над ограничението по ул. „Васил Левски“ в Пловдив. Мъжът се размина без санкция заради грешка в издадените акт и наказателно постановление. Там било записано, че управлявал друг мотор.

На 27 април около 15 ч. той шофирал в посока бул. „Дунав“, когато на ул. „Васил Левски“ 111 бил сниман от подвижна камера със 114 км/ч. След приспадането на максимално допустимата грешка от 3% било установено, че се е движел със 110 при ограничение 50 км/ч. 5 дни по-късно мотористът бил призован за изясняване на случая и служител на реда му предявил снимката.

Водачът, препускал по ул. „Васил Левски“ е собственик на мотор Ямаха. В посочения ден е управлявал него. В акта, който му бил съставен на 2 май обаче е записано, че е извършил нарушението със Сузуки. Наказателното постановление, с което е санкциониран, също е прието, че е карал друго превозно средство, пише 24 часа.

От събраните доказателства се установява, че той наистина е шофирал със 110 км/ч. по ул. „Васил Левски“ на 27 април около 15 ч. „Необоснован обаче е изводът на административнонаказващия орган, че деянието е извършено при управлението на МПС, което да представлява мотоциклет „Сузуки ГСХ Р“. По делото няма събрано нито едно доказателство, от което да се прави извод, че нарушението е извършено при управлението на това превозно средство“, се посочва в решението на Пловдивския районен съд. Магистратите приемат за категорично доказано, че водачът е бил зад волана на ямахата си. Това се доказва и от снимката, на която ясно се вижда кой е моторът.

Заради това нарушение наказателното постановление е обявено за незаконосъобразно и е отменено. Областната дирекция на МВР трябва да плати на моториста 1050 лв. разноски за адвокат.

Решението подлежи на обжалване в 14-дневен срок пред Административния съд в Пловдив.

Проверка по рама

Криминално

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ