32.8 C
София
петък, юни 21, 2024

Забравете за тоалетното пате: истинската чистота и свежест в тоалетната струва жълти стотинки. Бързо, евтино, до блясък:

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Сигурно и у вас на рафта в банята има поне 2-3 препарата за почистване на тоалетната и плочките. Зачитали ли сте се обаче някога в съдържанието на етикетите им? Да, пълни са с всякакви химически формули, много от които едва ли са полезни за кожата, да не говорим за задушливия им аромат.

Затова днес решихме да обърнем гръб на химията и да ви научим как сами да си направите тоалетни блокчета , с които да почистите бързо до блясък тоалетната чиния.

Без при това да харчите куп пари! Ето как се правят тези евтини домашни блокчета за тоалетната :

бяла тоалетна

Домашни блокчета за тоалетна

Трябват ви:

3/4 чаша сода за хляб

2 с.л.лимонена киселина (лимонтузу)

Проверка по рама

ароматно етерично масло по избор (лавандула, чаено дърво или каквото предпочитате)

1 с.л.течност за съдомиялна

Приготвяне:

В дълбока купа смесете содата и лимонената киселина. Разбъркайте хубаво, добавете няколко капки от любимото си етерично масло за аромат, след което прибавете и течността за съдомиялна. Разбъркайте хубаво до еднородна консистенция като тесто, след което с лъжичка напълнете с нея формички за лед и притиснете хубаво с пръст.

домашни тоалетни блокчета

Оставете блокчетата да изсъхнат, след което обърнете формата и ги извадете. Съхранявайте готовите тоалетни блокчета в затворен буркан, на дъното на който сте поставили салфетка. При необходимост просто пуснете едно тоалетно блокче в тоалетната чиния – ще видите как водата на дъното буквално ще закипи. Щом процесът свърши, просто отмийте с чиста вода!

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ