20.8 C
София
сряда, юли 24, 2024

Рояк калинки налазиха НС – сервитьорки, измамници и ДС агенти

ПРОЧЕТИ СЪЩО

След шестите предсрочни избори, парламента отново се напълни с депутати, чиито биографии могат да събудят само смях и съжаление – операторка на секс телефон, фаянсаджия, шофьор на такси, келнерка, данъчен измамник с няколко самоличности, менте полковник и експерт по национална сигурност, търговец на прах за пране. Да не забравяме агентите на ДС – че къде без тях, пише „Уикенд”!

Част от депутатите-калинки вече имат солиден стаж, но и след този вот има нови звезди, които тепърва ще веселят електората в опит да грабнат неофициалната награда „изборен дебил”. Като безспорна бъдеща звезда се очертава сервитьорката от рок бар Звезделина Каравелова. След няколко неуспешни опита да стане я депутат, я общински съветник, несебърската точилка на „Възраждане” най-после се класира, макар и на косъм. За да стане това, зам.-шефа на „Възраждане” Цончо Ганев се отказа да влезе от Бургас.

Колеги на Звезделина злословят, че Цончо е бил заставен лично от партийния вожд Костя Копейки, който е истински впечатлен от качествата на несебърската хубост. Не случайно бившият икономически съветник на президента Радев, Илия Христозов, написа за Каравелова: „Законите могат да се коват само на добра наковалня…”.

Така сервитьорката Звезди стана поредния пример, че у нас в Народното събрание може да попадне куцо, кьораво или сакато – стига да си нахален и спазваш безкритично правата партийна линия. Няма нужда дори и да имаш образование. Звезделина Каравелова определено не е имала време да катери върхове в науката, докато разнася чаши с водка и бира в несебърските кръчми. За сметка на това бъдещата депутатка има богат опит в конкурсите за красота. 

Изкушение в Novinite-Dnes.eu: „Възраждане” точи лиги по депутатката Звезделина от Несебър (СНИМКИ)

Проверка по рама

Звезделина фигурира сред отличничките на състезанията „Мис Свети Влас” и „Мис Созопол” през 2016 г. Саравелова прави опит да пробие и в шоу бизнеса. Натрупала популярност като миска, тя грейва в клип на бургаска певица, която прави кавър на хита „Деспасито“. Във видеото Звезделина размята сластно голи бедра по морския бряг.

Улисана в конкурсите за красота, Каравелова така и не смогва да се изучи. Дълго време несебърската звезда на копейките бе обвинявана, че няма завършен и осми клас, заради което биографията й липса от сайта на „Възраждане”.

Наскоро тя победоносно натри носа на скептиците, като гордо публикува дипломата си за средно образование. Приключила го е, милата, през 2012 г., на сравнително зряла възраст – била е на 21 години! Училището в Несебър, в което е изкласила бъдещата депутатка, казват, че събира проблемни ученици от цялата Бургаска област, които напират за дипломи, въпреки че трудно пишат и четат. Каравелова обаче е завършила с успех добър 4,28.

Вярна на максимата, че красотата ще спаси света, патриотката от „Възраждане” не е била нито зубър, нито бележкарка. От дипломата й става ясно, че по български език и математика има 3. Каравелова компенсира с отличен 6 по музика, физическо и рисуване. Явно сега в парламента по-малко ще пише закони, а повече ще говори за изкуство, стига да приемем, че чалгата е такова.

Ако трябва да бъдем честни, келнерката Звезделина ще се чувства на мястото си в парламентарната група на „Възраждане”. При подбора на кадрите си, лидера Костя Копейкин отново демонстрира, че критерият е вярност към вожда, а не образование и професионален капацитет. Не случайно таксиджията от Пловдив Емил Янков се е класирал за нов мандат.  Янков, който се представя като икономист по образование, с половин уста признава, че кариерата му е минала в „транспорта”.

Затова и господинът си имал и приоритети, по които щял да работи в парламента. Например строителство на повече кръстовища на две нива в градовете, та да намалеят задръстванията. В групата на „Възраждане” са сбрани още куп „експерти” с екзотични биографии. Като напористата Искра Михайлова, подвизавала се в миналото като труженичка на еротичен телефон, където стенела и пъшкала година и поовина.

Магазин за Акумулатори

До нов мандат се е докопал и фаянсаджията Славчо Крумов. Специалист по домашни ремонти Славчо миналата пролет за първи път прекрачи прага на Народното събрание. Както си му е реда, той моментално пренаписа биографията си. Във визитката си пред медиите се представя като успешен строителен предприемач, натрупал политически опит с участие в протести срещу строителство на трафопост и паркинг пред Минералната баня в столичния квартал „Овча купел”.

Амбициите на Славчо да се изкара строителен бос се разбиват на пух и прах от негови реклами в сайтове за безплатни обяви. В тях Крумов предлага цялата стандартна гама услуги – шпакловане на стени, гипсокартон, боядисване, лепене на фаянс и теракот.

Място в парламентарната група на „Възраждане” отново е намерил и Димо Дренчев, чийто брат Николай бе отлюспен от партията заради обвинение, че е взел подкуп от ГЕРБ. Е, Димо Дренчев също има с какво да се похвали. Може биографията му да е доста постна, но пък 3 от неговите фирми са в позорния списък на НАП като колосални длъжници на хазната. Към днешна дата неплатените данъци на Дренчев са за над 400 000 лева.  Така де, не само основателя на „партия” „Величие“ Ивелин Михайлов трябва да бъде обвиняван, че е данъчен измамник.

И докато Михайлов все пак не стана депутат, то в новото Народно събрание е намерил място и друг финансов измамник. След един пропуснат мандат, в парламентарната група на „Има такъв народ” място отново е намерил афериста Танер Тюркоглу, макар да не е много сигурно, че това е истинското му име.

Освен като успешен бизнесмен, Тюркоглу обича да се пъчи пред избирателите, че е разузнавач. В зависимост от това пред чии партийни фенове се е изправил, Тюркоглу е ту агент на турското разузнаване МИТ, ту на ДАНС.

Колко истина има в думите му, не е ясно, но депутатът на Слави като един съвременен Джеймс Бонд има цели три български самоличности. Освен като Танер Кадир Тюркоглу, както е изписан в сайта на Народното събрание, той няма да се обиди, ако го наречете Танер Дурмуш или Тянко Насков.

За да е завършена мистерията, с всяко от трите си имена човекът на Слави се води собственик на различни фирми. Като Тянко Насков през 2015 г. дори е избран за областен лидер за Кърджали на партия „Българска нова демокрация”. Тюркоглу-Дурмуш-Насков не успява да направи кариера при десните и се прехвърля в партията на Лютви Местан ДОСТ. След залеза на протурската формация, самообявилият се за разузнавач акостира в редиците на „Има такъв народ” и още през 2021 г. е избран за депутат.

Твърди се, че той е изтикан на челни места в листите лично от зам.-председателя Тошко Йорданов. Завистници споменават и за размяна на големи суми пари, но ние не се наемаме да го твърдим. Факт е обаче, че дъщерята на  Тюркоглу-Дурмуш-Насков и синът на Тошко имат общ бизнес. Докато Танер Тюркоглу кове закони, той и половинката му Фахрие са подхванати от НАП.

Ревизии на фирмите им установяват, че са забравили да внесат в хазната десетки хиляди лева данъци. Стига се и до запор на тяхното имущество. Случаят така и не е обявяван публично след натиск от хората на Слави върху шефа на НАП Румен Спецов.

Да бъдем честни, фаянсаджията Славчо Крумов и „разузнавача” Танер Тюркоглу не са единствените депутати, които имат навика да напудрят биографиите си. Какво да кажем за лидера на новите политически звезди от „Величие” Николай Марков, който не е полковник, макар да се представя като такъв.

Съмнително е и до колко Марков може да мине за експерт по национална сигурност. Да, завършил е военно училище, но след това при цялата си кариера в НСО е прост шофьор или охранител на важни персони като Екатерина Михайлова. След уволнението си от НСО, менте полк. Марков е назначен за асистент в Нов български университет. Кани го бившият главен секретар на МВР Николай Радулов, който бил очарован „колко  въздържано, умно, премислено говори Марков в свои телевизионни интервюта”.

Макар протежето на Радулов да няма нужното образование, Марков набързо е назначен за преподавател в департамент „Национална и международна сигурност”. Грешка, която ексченгето Радулов и до днес не може да си прости.

„Николай Марков не само ме разочарова, но ме изложи, изложи ме страшно пред хората, пред които гарантирах за него”, оплака се Николай Радулов. Марков така и не написва и защитава докторантура, както е обещал на Радулов. Бързо започва и да забравя и да се явява на лекциите си пред студентите. И по-добре така, вместо да облъчва с кремълски опорки младежите. За това от Нов Български университет се хвалят, че договорът на Николай Марков изтича през септември и най-после ще се отърват от него.

„Този човек не е от академичните среди, както твърди. А доколкото разбирам, относително е представянето му като човек от военните среди, защото излязоха неща, които и аз не знаех, че той е бил съден от военен съд, че има граждански дела, които е загубил, че се е криел да не плаща, това, което е присъдено“, не крие разочарованието си от своето бивш протеже Николай Радулов.

В парламентарната група на ДПС също има хора, за които не е ясно каква работа имат в Народното събрание. В Дупница се кълнат, че от избрания с листата на движението депутат Николай Златарски може да се очаква забавни гафове. В родния си град Златарски е известен предимно като продавач на прах за пране.

През цялата кампания той така и не успява да сподели пред съгражданите си какво точно смята да прави в парламента. Пълната неориентираност не е пречка да спечели любовта на ромите в Дупница, а събраните над 3000 гласа да го изстрелят към Народното събрание.

Материалът Рояк калинки налазиха НС – сервитьорки, измамници и ДС агенти е публикуван за пръв път на Novinite-Dnes.eu.

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ