19.8 C
София
петък, май 24, 2024

Румен Вълка клекна – сам бута сарая край яз. „Искър”

ПРОЧЕТИ СЪЩО


Олигархът Румен Гатайнски – Вълка клекна. Милионерът от обществени поръчки и неговата фирма „Био майнинг“ са поискали сами да си съборят сградата на обявения за незаконен ловен хотел, т.нар. сарай в чашката на яз. „Искър”, съобщи столичният кмет Васил Терзиев по Би Ти Ви.

Той твърди, че те били дали линеен график как да стане това и в момента общината го разглеждала. За нас е по-добре те да го направят, защото така ще се дадат по-малко пари от бюджета на столичани, смята Терзиев. Той смята, че няма забавяне по премахване на незаконната сграда, но в момента се вършели основно неща вътре в нея и затова не се виждало резултат отвън.

Преди две седмици кметът на София обяви, че столичната община ще разруши незаконния ловен хотел край язовир „Искър“, построен от фирма, свързана с бизнесмена Румен Гайтански. Това обаче не се случва, показа ден по-рано тв репортаж.

Постройката в момента изглежда такава, каквато е била преди десетина дни, и по нищо не личи, че трябва да бъде съборена. Освен това входът към имота се оказва заключен – неясно по каква причина.

Преди на портала на стопанството беше поставена заповед, с която се забранява достъпът, тъй като това можело да се отрази отрицателно на бременността на кошутите. От земеделското министерство твърдят пред bTV, че след прекратяването на тази заповед, няма издадена нова, която да ограничава достъпа заради кошутите. А шефът на местното ловно стопанство бил освободен „заради опит за саботаж“.

Проверка по рама

В началото на април порталът на стопанството беше препречен с автомобил, който не позволяваше на строителната техника да влезе и да продължи бутането. Освен това общинските багери са изкарани извън стопанството и са с прерязани кабели.

Материалът Румен Вълка клекна – сам бута сарая край яз. „Искър” е публикуван за пръв път на Narod.bg.Source link

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ