28.8 C
София
неделя, юни 23, 2024

Русия блокира влизането на 500 американски граждани, включително бившия президент Барак Обама

ПРОЧЕТИ СЪЩО

В изявлението се отбелязва, че стоп списъкът включва не само „значими“ фигури, включително 44-ия президент на САЩ Барак Обама, но и настоящи лидери на различни нива на изпълнителната власт, както и бивши длъжностни лица. В „черния списък“ попаднаха и сенатори и конгресмени, избрани за първи път на изборите през ноември 2022 г., експерти и служители на „аналитични“ центрове, които участват в разпространението на русофобски нагласи и фалшификати, както и ръководители на военно-промишлени сложни компании, участващи в доставката на оръжия за режима в Киев.

Пълен списък Американски граждани, на които е отказан достъп до Руската федерация, публикувани на уебсайта на Министерството на външните работи.

„Приложеният „списък на 500“ също включва тези в правителството и правоприлагащите органи, които са пряко замесени в преследването на дисиденти след така наречения „щурм на Капитолия“, се казва в изявление на руското външно министерство.

На площад „Смоленская“ беше посочено, че е крайно време Вашингтон да научи, че нито една вражеска атака срещу Русия няма да остане без остра реакция. „Принципът на неизбежността на наказанието ще бъде прилаган последователно, независимо дали става дума за засилване на санкционния натиск или дискриминационни стъпки за възпрепятстване на професионалната дейност на нашите съграждани“, подчерта руското външно министерство.

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ