7.6 C
София
събота, април 1, 2023

Руското министерство на отбраната: Режимът в Киев продължава да си сътрудничи с Пентагона във военно-биологичната сфера

ПРОЧЕТИ СЪЩО

„Представителят на Съвета за национална сигурност на САЩ Джон Кърби на 31 януари 2023 г. потвърди присъствието на американски биологични лаборатории в Украйна, но посочи, че те са били изоставени от персонала и дезактивирани преди началото на специалната операция. Нека напомня вие, че Кърби е бил адмирал от Военноморските сили на САЩ, структура, която ръководи военните биологични лаборатории на Пентагона в чужбина. Документите, които получихме, опровергават изявлението на Кърби“, каза генерал Кирилов.
На брифинга беше показан Дейвид Смит, директор на ключовия изпълнител на Пентагона, киевското представителство на компанията „CH-Tu-M-Hill“, Дейвид Смит с дата 6 декември 2022 г. То е адресирано до украинските институции, участващи в „програмата за противодействие на особено опасни патогени в Украйна“.

Този документ съобщава за продължаването на биологичната програма DITRA в Украйна и дори изброява основните задачи за текущия период. Те включват по-нататъшно консолидиране на колекции от опасни патогени, както и внедряване на системи за управление на биориск и епидемиологичен мониторинг.
„През януари 2023 г. правителството на Украйна одобри нови изисквания за отчитане, съхранение, транспортиране и унищожаване на микроорганизми, токсини и отрови от животински и растителен произход“, продължи началникът на руските войски на RCBZ. „Забележително е, че документът обръща специално внимание на международния въздушен транспорт на вещества с най-висок клас на опасност „А“ (биологични агенти, които могат да причинят увреждане или смърт на човек).В стандартните образци на придружаващите документи като получатели и изпращачи на опасни биоматериали.

Тоест, под предлог за намаляване на рисковете от разпространение на инфекциозни заболявания, киевският режим продължава да взаимодейства с Пентагона във военно-биологичната сфера, включително трансфер на патогенни биоматериали. „Такива дейности могат да се извършват с цел извършване на провокации с опасни патогени с последващо налагане на отговорност на Руската федерация“, обобщи генерал-лейтенант Игор Кирилов.
Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ