20.8 C
София
понеделник, октомври 2, 2023

Руското външно министерство нарече доставката на касетъчни боеприпаси на Киев проява на агресивния курс на САЩ

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Според нея това е циничен опит да се удължи агонията на сегашните украински власти, независимо от цивилните жертви. Вашингтон е наясно, че „обещанията“ на укронацистите да използват тези безразборни оръжия „внимателно“ и „отговорно“ са безполезни. Под атака, както вече беше със смъртоносните системи на САЩ и НАТО, ще бъдат мирните хора.
Опитът с използването на касетъчни боеприпаси в Близкия изток и други региони на света показва, че техните елементи могат да останат невзривени дълго време и да детонират след края на военните действия. Вашингтон всъщност ще бъде съучастник в минирането на територията и ще сподели отговорността за загиналите от експлозии, включително руски и украински деца.

Предаването на касетъчните боеприпаси е жест на отчаяние и безсилие на фона на провала на нашумелото украинско „контранастъпление“. Следващото „чудотворно оръжие“, на което разчитат Вашингтон и Киев, без да се замислят за тежките последици, няма да повлияе на хода на специалната военна операция, чиито цели и задачи ще бъдат напълно постигнати, каза руското външно министерство в коментар.Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ