България

Само в Новините Днес: Боби Пачката сключва тайна сделка, прокуратурата праща грабежа „Хемус” в трета глуха (Вижте как Гешев ще опази Бойко, Нанков и Аврамова)

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Прокуратурата готви нова мръсна схема, с която да замете следите на грабежа на 53 млн. лева от лот 5 на магистрала „Хемус”, в която участва и единственият арестуван до момента за престъплението – Борислав Колев, който е разследван за пране на пари, данъчни измами, документни престъпления и неизгодна сделка.

Източник на Новините Днес от прокуратурата, бесен на инсинуацията, разкри инсинуацията, която трябва да обърне посоката на разследването на колосалната кражба – вместо към мозъците на криминалната схема по върховете на ГЕРБ, следите на източването трябва да върви в обратна посока – надолу към фирмите-бушони на неграмотни роми, които са изтеглили сумите на каса.

Бойко Рашков хвърли бомба: Знам къде са милионите от АМ „Хемус”, някои вече стягат куфари за Дубай!

Така Иван Гешев ще се опита да прикрие далаверите на „октопода” ГЕРБ – Бойко Борисов и бившите регионални министри на шайката Николай Нанков и Петя Аврамова, които вече бяха разпитани за източените милиони от магистралата.

Проверка по рама
Министрите-гербопитеци Николай Нанков и Петя Аврамова бяха разпитани в полицията

Цялата машинация ще се случи след тайна сделка между прокуратурата и бившия служител на НАП Борислав Колев.

Новините Днес припомня, че хората на Иван Гешев подскочиха като ужилени и обвиниха МВР, че иска да се договори с арестувания срещу информация за мозъците на грабежа, които са „усвоили” и милионите от „Хемус”.

Само в Новините Днес: Боби Пачката се договори с прокуратурата – финтират делото за грабежа „Хемус” към „мулета” от ниските нива, за да опазят Бойко

Сега държавното обвинение се готви да направи същата сделка, след която, обаче, кукловодите на грандиозното източване трябва да останат в сянка и цялата мощ на държавата да се насочи към мулетата с кухи фирми, които, всъщност, са на най-ниското ниво в престъпната йерархия.

Пред Новините Днес отвратеният от мръсотията прокурор бе категоричен, че целта е делото „Хемус” да бъзе забутано делото в трета глуха, не да проследят парите нагоре към триумвирата Борисов-Нанков-Аврамова, а посоката да се обърне надолу – към фирмите-бушони.

Дежа вю: Гешев и подчинените му отново се оказаха препятствие по случая с епохалната кражбата на милиони от АМ „Хемус

Магазин за Акумулатори

Така Иван Гешев и Борислав Колев – Пачката ще изкарат, че циганските фирми са мозъците на схемата.

Нашият източник от държавното обвинение призна още, че МВР е съдействало на прокуратурата с всички ресурси – цялата информация по престъплението, добита от научило ГДБОП, отдавна е предадена към Гешев.

Затова новината от днес, че МВР министърът ще бъде разпитан от прокуратурата, е зле скроен капан, в който може да се хване примитив като гербопитека Младен Маринов, не и юрист с експертизата на Бойко Рашков.

„Касичка” на ГЕРБ скрила три договора за АМ „Хемус”, сред тях и с фирмата, източила 53 млн. за чекмеджетата

Целта е Гешев и сие е повече от прозрачна – ако вътрешният министър отиде на разпита и каже какво знае, ще му бъде повдигнат обвинение, че знае класифицирана информация без да има това право. Рашков може да е министър, но по разследването има йерархия, която се спазва  – оперативният служител от ГДБОП по случая докладва на своя началник, а той на оперативния шеф на МВР – главния секретар.

Материалът Само в Новините Днес: Боби Пачката сключва тайна сделка, прокуратурата праща грабежа „Хемус” в трета глуха (Вижте как Гешев ще опази Бойко, Нанков и Аврамова) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button