19.7 C
София
петък, юни 21, 2024

Само в Новините Днес: Бойко иска да загуби изборите заради гилотината „Магнитски“

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Бойко Борисов тръгва към изборите на 2 април с надеждата да ги… загуби. Информатор на Новините Днес от сърцето на шайката разкри, че Борисов е заповядал ГЕРБ да проведе вяла, дори скучна кампания, за да е сигурен, че набиращата сила коалиция на ПП-ДБ, която стои все по-добре, ще е първа политическа сила.

„На Бойко хем му се иска да громи враговете, които зарадваха цяла България, като го тикнаха в ареста, хем го е страх, че ако спечели вота с агресивна кампания и прилагане на изпитаните трикове пред урните, ще фокусира върху себе си повече от нежелано внимание“, подчерта запознатият с плана източник на Новините Днес.

Основната причина Бойко да хвърли кърпата предварително, освен кризата покрай войната между Русия и Украйна, справянето с която е истинско предизвикателство, е надвисналата над ГЕРБ като гилотина заплаха от глобалния закон срещу корупцията „Магнитски“. След като най-довереният му министър Владислав Горанов бе ударен от САЩ за щети в размерна на над 600 милиона лева, Борисов е изключително притеснен, че той може да е следващият в списъка.

При спечелен вот и удар от „Магнитски“ ефектът ще е като падане от два стола – партията ще бъде буквално занулена и този път политическата смърт на елите на ГЕРБ е гарантирана, смята източникът на Новините Днес.

Проверка по рама

Че се готви вяла кампания признаха официално от ГЕРБ. За разлика от други години този път началото ѝ ще бъде дадено чак на 5 март… във Враца. От партийния пресцентър обясниха, че този път искат да дадат приоритет на Северозападна България, затова на събитието ще присъстват, освен лидера Бойко Борисов, и партийни активисти и кандидат-депутати от Видин, Враца и Монтана.

Същият ден кандидатите от трите софийски района пък традиционно ще присъстват на молебен в църквата „Св. София“ в столицата.

За кампанията от ГЕРБ са появата и на Борисов, както и симпатизанти на партията. Освен това в по-малките градове и селата местните структури са ангажирани с това също да организират по-малки събития.

По думите на партиен функционер в ГЕРБ основна предизборна опорка ще е критика към политиката на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“, които били виновни за съсипията в момента, а не 12-годишното поголовно крадене на ГЕРБ.

Материалът Само в Новините Днес: Бойко иска да загуби изборите заради гилотината „Магнитски“ е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Магазин за Акумулатори

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ