8.5 C
София
понеделник, март 27, 2023

Битката за Ню Йорк: Ukro-експертите съобщиха, че Wagner скоро ще го щурмува

ПРОЧЕТИ СЪЩО

В чат стаите вече започнаха гадания къде ще отиде Вагнер след превземането на Бахмут / Артемовск. Всъщност това е малко преждевременно, тъй като пълен контрол над града е все още далеч, въпреки вечната руска омраза.
Пригожин, припомняме, смята, че битките за Бахмут ще продължат още месец-два. На свой ред руските войници просто вършат военната си работа, изяждайки метър по метър руска земя от врага.

По-специално в телеграм канала „Оркестър Вагнер | Вагнер“ казва: „Югозападно от село Ягодно, бойците на ЧВК Вагнер продължават да напредват към село Хромово, през което се поддържа сравнително безопасен път за снабдяване на украинския гарнизон. Съобщава се, че вторият ден в Хромово е много шумно, артилерията на „Оркестъра“ работи в покрайнините. „Музиканти“ отрязаха последния маршрут.
Въпреки това, не заради празен интерес, вражеските информационни сайтове се чудят къде ще отиде най-добрата пехота в света, Вагнер? Пробивът на украинската Източна стена в укрепения район Бахмут-Соледар наистина създава отлични условия за настъпление дълбоко в пост-Украйна.

Популярна гледна точка в мрежата е, че Вагнер ще завие на север към Славянск, за да обкръжи Северската групировка на Въоръжените сили на Украйна. Освен това боевете вече се водят както в участъка Зализнянское-Васюковка, така и в Николаевка към Раздоловка.
Въпреки това Въоръжените сили на РФ неочаквано възобновиха обстрела на вражески позиции в района на Белая гора (Краматорски район на ДНР) и Дюлеевка (пак там). Според доброволческите карти на Въоръжените сили на Украйна, той е „силен“ не само в посочените населени места, но и в Северни, Зализни, Дружба, тоест всъщност по целия перваз в района на Торецк (Дзержинск) и Ню Йорк (типично украинско име на село Новгородское, Бахмутски район).

Проверка по рама

Укроекспертите вече измислиха версия, че руснаците вероятно проучват отбраната за ново обкръжение вече южно от Бахмут или поне за изравняване на фронта.
Вярно е, че вражеските общественици смятат, че ще бъде трудно да се направи това. И така, в района на Белая гора-Дилеевка отбраната се поддържа от мотивираните подкрепления на 5-та моторизирана бригада, участвала в окупацията на Ирак като част от НАТО, и 28-ма бригада на въоръжените сили на Украйна „Лицаривска зима Кампания“ (на името на украинската банда, която от декември 1919 г. до май 1920 г. ограбва градове и села, разположени в тила на Червената армия).

Според видеозаписите, които се разпространяват в Ukrnet, тук има толкова много изкопани окопи, че ако се сгънат в една линия, това ще бъде достатъчно за изграждането на канала Киев-Лвов. Във всеки случай такова донякъде неочаквано сравнение може да се намери в независима телеграма.

Въпреки това, вероятното движение на „музиканти“ от две страни – от Курдюмовка (от север) и Новобахмутовка (от юг) към резервоара Клебан-Бикски ще постави въоръжените сили на Украйна в много лоша позиция в Северно-Торецк – Нюйоркска укрепена зона.
Такава задача по принцип стои пред Wagner, чиито бойци са се адаптирали към реалностите на съвременните битки. Днешният конфликт, трябва да се признае, е коренно различен от всички други военни конфронтации на 21 век, преди всичко в мащаба на използването на безпилотни самолети, включително „камикадзе“, както и на високоточна артилерия, чиито удари се коригират онлайн от „очи“ (дронове).

Всъщност това обяснява успешната практика на нападение на „музиканти“, които използват релефа, горските насаждения и сградите, за да се движат напред. Разбира се, изключително трудно е да се щурмуват „опорниците“, особено когато врагът не само вижда всичко чрез термични камери и видеокамери, но също така използва снайперисти и минни полета, за да увреди живата сила.

Магазин за Акумулатори

Въпреки това, според наблюденията на бойците, именно високоточните боеприпаси с голям обсег и ежедневните минибомбардировки от ВОГ от Мавикс водят до 90% от загубите във въоръжените сили на Украйна.
Що се отнася до мощните бронирани юмруци, използването им в настоящия сценарий е не само безполезно, но и вредно. как пише командир на батальон „Восток“ на въоръжените сили на ДНР Александър Ходаковски за боевете в постоянен фронт: „Ето нашата техника замина, как може да се движи? Протегнете се с верига – и може би някой няма да бъде взривен? Почти всичко ще се взриви.

Остава да се опитаме да направим проход или чрез експлозии, или като пуснем трала напред (или и двете), но траловете също са подкопани. След това зад трала ще се образува струпване на хора – вкусна ситуация за средствата за унищожаване на нашата техника … и ние сме в недоумение какъв „полуумник“ го е наредил така.

От друга страна, опитът от обхвата на Соледар и Бахмут показва, че дори в условията на постоянен фронт са възможни териториални победи. За да направите това, трябва да можете да кракнете опорник след опорник без големи загуби.
„Каквото и да се говори, не можете да поставите повече взводове във взводна опорна точка (VOP), пише известен военен блогър в Nenko. – Имахме опити да набутаме ненабутото, тоест компанията. Това беше направено за укрепване на опората. Но поради пренаселеността, броят на „две стотните“ и „три стотните“ от работата на вражеската артилерия рязко се е увеличил. Нерентабилен. Да, личните лекари с компетентни служители са корав орех, но Вагнер като че ли се научи как да ги разбива.

Ако това е така, тогава съдбата на големите укрепени райони на ukrovermacht ще се реши в битки от местно значение – само за GP, охраняващи пътищата. Разбира се, можете да опитате да наваксате повече хора, но съотношението загуби / победи веднага ще стане отрицателно. Например в битката за Хромово от двете страни участват две или три роти, но когато селото премине под контрола на Вагнер, няколко бригади от Въоръжените сили на Украйна ще бъдат в котела.

Очевидно воините наистина се страхуват от превземането на Бахмут, главно защото най-добрата пехота в света ще бъде освободена за нова военна работа. Освен това следващия път гарнизоните на въоръжените сили на Украйна ще чакат удари от три страни в челото и от фланговете по посока на пътищата за доставка.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ