22.8 C
София
петък, юни 14, 2024

Само в Novinite-Dnes.eu: Скандален журналист съсипа прокуратурата (ВИДЕО)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Скандалният журналист Михаил Михайлов от Стара Загора спечели по давност наказателното дело, което престъпната прокуратура му беше завела за запалване и опикаване на парцала, който прокуратурата погрешно беше приела за знамето на престъпната РъБъ, четем в мейл, изпратен специално до Novinite-Dnes.eu.

Делото се точи 6 години, беше връщано няколко пъти за ново разглеждане на първо инстанция… и предвид, че прокуратурата нямаше никакви доказателства за вина на Михаил Михайлов, престъпният български съд ѝ удари едно рамо, като бави делото, докато изтече абсолютния и преклузивен давностен срок по делото, за да не оправдае Михайлов, а делото да приключи по давност.

На всичкото отгоре АС-София днес ще сезира Съда на Европейския съюз в Люксембург с преюдициално дело дали делото срещу Михайлов е било законно. Тоест, няма как делото в Люксембург да не продължи поне още две години…

Тук трябва да се отбележи, че точно с такова питане съдът на Европейският съюз вече беше сезиран веднъж, но после друг български съд оттегли това преюдициално запитване, като стана за смях пред всички нормални европейски юристи.

Сега явно понеже делото приключва по давност, престъпната РъБъ иска да изчисти смърдящия си имидж пред Европа и затова отново поставя преюдициално запитване, което е подобно на взетото решение на Европейският съд по правата на човека в Страсбург по делото „Боян Господинов срещу България“.

Проверка по рама

Всъщност, делото е много важно, тъй като практиката на ЕСПЧ не е задължителна в престъпната РъБъ, а практиката на Съда на Европейския съюз е задължителна. Михаил Михайлов е решил от своя страна да съди за претърпените вреди престъпната РъБъ поне за половин милион лева – от утре започва да подготвя Исковата си молба. „Никаква прошка за престъпната РъБъ, ще я съдя до дупка!“, заяви Михайлов.

Делото (ВНОХД № 116/24 г. на 4-ти нак. състав на АС-София) е насрочено в Съдебна палата – София на 29.05.24 г. от 11:30 ч. Михаил Михайлов няма да се яви на заседанието, като е отправил писмено искане до съда по въпросите към Съда на ЕС.

Материалът Само в Novinite-Dnes.eu: Скандален журналист съсипа прокуратурата (ВИДЕО) е публикуван за пръв път на Novinite-Dnes.eu.

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ