4.8 C
София
четвъртък, март 30, 2023

САМО в Новините Днес: Кандидатът на ГЕРБ Георги Георгиев купува гласове, прокуратурата си трае (ДОКАЗАТЕЛСТВО)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Кандидат-депутатът на ГЕРБ Георги Георгиев от Сандански е наел изборни търговци, които да купуват гласове за него, за да се намърда в 49-ия парламент през задния вход, разкри само пред Новините Днес източник от МВР в югозападния град.
Вчера, 17.03.2023 г. в Районния съд в Петрич е разпитан свидетелят Венцислав Михайлов Полизоев от гр. Петрич, който заявил, че предния ден –  16.03.23 г., се е видял с Костадин Стойчев Лютов  – Коце Пудела, който му предложил, ако намери хора, ще му даде пари да им платят, за да гласуват на предстоящите избори за кандидат-депутата от Сандански на ГЕРБ Георги Георгиев.

Само в Новините Днес: Ванчо Овцата от ГЕРБ запечата бус на ПП с пяна, МВР-Сандански замете скандала

Полизоев написал собственоръчно имена на членове от семейството му и негови съседи – общо 8 души, и дал този списък на Лютов. Като уговорката им била, когато Лютов получи пари, да даде на Полизоев заедно с рекламната брошура на кандидат ат ГЕРБ, за да не се объркат гласоподавателите.
При извършените процесуално-следствени действия на 16.03.23г. в жилището на Лютова са намерени и иззети написаният ръкописен текст от Полизоев с имена на неговите близки и съседи, както и брошури на гербопитека от Сандански Георги Георгиев.

И сега изненадата – след доклад до наблюдаващия прокурор от ТО Петрич при РП Благоевград тя отказва образуване на досъдебно производство с мотив, че нямало доказателства за привличане на Лютов към наказателна отговорност за престъпление против политическите права на гражданите…
Материалът САМО в Новините Днес: Кандидатът на ГЕРБ Георги Георгиев купува гласове, прокуратурата си трае (ДОКАЗАТЕЛСТВО) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Проверка по рама

Народ

Новините Днес
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ