2.6 C
София
четвъртък, декември 7, 2023

Само в Новините Днес: Кметът на Благоевград Илко Стоянов даде $70 000 за нова „Тесла“ от САЩ

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Кметът на Благоевград Илко Стоянов, който на 29 октомври ще се бори за втори мандат като независим кандидат, е купил преди броени дни чисто нова „Тесла“ за „нуждите на администрацията“, разкри ексклузивно източник на Новините Днес от Общинския съвет в центъра на Югозапада.
Засега е ясно, че електрическият автомобил за реално фалиралата община е поръчан директно от САЩ.

За лъскавата „американка“ Илко Стоянов е платил авансово над 70 000 долара. Кметът се е самозабравил – първо, защо поръчва толкова скъпа кола, която малко вероятно да изплаща той. Второ, за баровската покупка не е уведомен Общинският съвет, цялата сделка за електричката е през главата на старейшините, ядосва се източникът на Новините Днес.
Само в Новините Днес: Кметът Илко Стоянов фалира Благоевград

Любопитно е и времето на скъпия шопинг – два дни преди старта на кампанията за местните избори.

„Независимият“ днес Стоянов е бивш областен координатор на партия “Глас народен” на Светльо Витков, но във годините назад е преминал през ръководни длъжности в четири партии – СДС, ПП “ВОТ Консерватори”, ДРОМ и “Глас народен”. Освен всичко друго Стоянов беше и зам.-кмет на Петрич в продължение на 5 години от ГЕРБ.
В биографията на Илко Стоянов има и доста тъмни петна, а едно от тях е публично известно – в миналото настоящият кмет на Благоевград бе дясна ръка на небезизвестния депесар от схемите Христо Бисеров. А към днешна дата Стоянов се ползва от покровителството на друг свой близък приятел – Велимир Магурев, част и от най-калното дъно на политика.

Проверка по рама

Велимир Магурев е известен в родния си Благоевград като собственик на първата заложна къща “Виги”. Сенчестият бизнесмен бе подсъдим по 3 дела за измами с недвижими имоти, по които адвокат му беше… бившият заместник-кмет на Петрич Илко Стоянов, после депутат от ИТН и актуален кмет на областния център Благоевград.
Материалът Само в Новините Днес: Кметът на Благоевград Илко Стоянов даде $70 000 за нова „Тесла“ от САЩ е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ