24.8 C
София
вторник, юли 16, 2024

Само в Новините Днес: Николай Кокинов става заместник в партията на Иван Гешев (СНИМКИ)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Бившият градски прокурор на София Николай Кокинов влиза в бъдещата партия на Иван Гешев, разкри само пред Новините Днес източник от обкръжението на бившия обвинител №1.

Според данните, с които разполагаме, Кокинов ще бъде заместник на Гешев в „Справедливост за България“. Първата обща проява на Гешев и Кокинов бе в събота в Бобошево, когато изненадващо екс главният прокурор се появи в събота с лична охрана на събора в града.

Цивилни криминалисти от поделенията на МВР в Дупница и Кюстендил охраняваха срещите му с бобошевци на събора. Бившият шеф на РЗИ – Кюстендил и Благоевград д-р Михаил Кметски пусна снимка във фейсбук с Иван Гешев и млада дама, която уж случайно била на събора. Кметски се похвали, че е бил поканен от негов приятел за срещата с Гешев, но не пожела да спомене името му.

Само в Новините Днес: Разследван за корупция БСП кмет изсече незаконно 1300 тополи (ДОКУМЕНТ)

Проверка по рама

Единствено Новините Днес научи, че този мистериозен приятел е бившият градски прокурор на София Николай Кокинов, сега адвокат, който се оказа близък до разследвания за корупция кмет на Бобошево Крум Маринов.

Николай Кокинов подаде оставка от високия пост обвинител №1 на София преди 10 години – в края на април 2013-а. Причината станаха пуснатите в медийното пространство скандални записи от разговори между бившия премиер Бойко Борисов, бившия земеделски министър Мирослав Найденов и самия Кокинов.

Колегите от „Струма“ потвърдиха, че на спявката в Бобошево бившият главен прокурор Иван Гешев, заканил се да измете „политическия боклук“ от парламента, което му костваше поста, събирал съмишленици в малката община за движение „Справедливост за България“, което трябва да прерасне в партия, която да участва на изборите за местна власт на 29 октомври.

Гешев изрично споменал, че неговият политически проект ще участва с листа за общински съветници в Бобошево на вота наесен.

Материалът Само в Новините Днес: Николай Кокинов става заместник в партията на Иван Гешев (СНИМКИ) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Магазин за Акумулатори

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ