17.7 C
София
понеделник, септември 25, 2023

Само в Новините Днес: Шефът на тол системата Георги Темелков раздал 12 млн. лева на „наши“ фирми (СПИСЪК с порочните обществени поръчки)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Знаете ли кое е общото между Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) и престъпността – това е човекът над закона, който лети с 200 по околовръстното, ползва постоянно специален режим на движение, не спира на полицейски команди и се държи безцеремонно с полицейските патрули- директорът на ТОЛ-системата Георги Темелков, пише източник на Новините Днес.
„Предоставям на вашето внимание обявените процедури за доставка на хардуерно оборудване и ИТ услуги, свързани с ТОЛ системата.

Всички тези процедури са обявени и финализирани с подписани договори в периода, в който въпросният Георги Темелков застава начело на ТОЛ дирекцията в АПИ и посочва свои приближени в комисиите за избор на изпълнители на процедури свързани с информационни технологии. Във всички процедури са заложени дискриминационни технически критерии за подбор, които дават конкурентно предимство на определеният изпълнител. Всичко внимателно се подготвя и разписва от неговите подчинени, като той предварително уговаря съответно негови лични финансови интереси“, уточни информаторът на Новините Днес.
На няколко пъти фирми от ИТ сектора желаели да участват, но техническите изисквания били такива, че още в самото начало станало ясно, че критериите са за определен изпълнител. При опитите за среща с ресорния заместник-министър, отговарящ за АПИ – Николай Шушков, деликатно били демотивирани да участват.

Най-успешният и най-прозрачен период на управление на ТОЛ беше при управлението на последното редовно правителство 2022 г., когато нямаше възможност да бъдат прокарвани незаконосъобразни обществени поръчки. Надяваме се, че в бъдеще новото ръководство на АПИ ще осъзнае значимостта на ТОЛ дирекцията и контрола й върху управлението на пътните такси в страната и да подбере и назначи подходящи експерти.
Темелков беше назначен без конкурс като временно изпълняващ длъжността през 2022 и до момента пътната агенция все още не търси нов шеф на Националното тол управление с открито състезание. Надяваме се, че това ще се случи максимално бързо и ще бъдат допуснати до интервю изгонени от Темелков експерти, които да покажат пред ръководството на агенцията своя потенциал и визия за управление на ТОЛ-а.

Проверка по рама

Ето ги и обществените поръчки за близо 12 милиона лева, дадени на „наши“ фирми:
17 май 2022

ДОСТАВКА НА СОФТУЕРНО ДЕФИНИРАН WAN

2 985 000 лева
15 юли 2022

Избор на изпълнител за доставка на мрежово оборудване за нуждите на Национално тол управление – 691 000 лева

Магазин за Акумулатори

10 октомври 2022
Доставка, инсталация, внедряване и поддръжка на единна система за цялостна защита на IT инфраструктурата и компютърните работни места на Агенция „Пътна Инфраструктура – 4 480 000 лева

30 септември 2022

Избор на изпълнител за доставка на Data domain 480 ТВ за архивиране и предоставяне на информация за трети страни – необходимост от допълнителен DD за изграждане на огледална инфраструктура ДЦ 1 и ДЦ2, както и обезпечаване на повече данни – 2 999 900 лева
03 октомври 2022

Избор на изпълнител за предоставяне на услуги за поддържка и надграждане на системата за вторична интеграция и правоприлагане“ – 337 980 лева

ТОТАЛ: 11 493 980 лева, дадени от Георги Темелков на точно определени фирми, въпросът е срещу какво?

Материалът Само в Новините Днес: Шефът на тол системата Георги Темелков раздал 12 млн. лева на „наши“ фирми (СПИСЪК с порочните обществени поръчки) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ