България

Само в Новините Днес: Уволниха от МВР висш полицай, разпъвал чадър над контрабандни канали на ГЕРБ

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Директорът на Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Драгоман“ комисар Светослав Костадинов е уволнен дисциплинарно, научи ексклузивно Новините Днес.

Наш брилянтен източник от върховете на МВР сподели, че шефът на регионалната дирекция е изчегъртан заради канал за трафик на мигранти през петте гранични контролно-пропусквателни пункта под негова юрисдикция.

Според непотвърдена информация Светослав Костадинов и е движил и контрабандните канали на Бойко Борисов и сенчестите бизнесмени на ГЕРБ през ГКПП-Калотина.

Ченгето е напълно в час с всички криминални практики по границата, понеже преди да стане  шеф на „Гранична полиция“-Драгоман, е бил началник именно на граничния пункт Калотина.

Проверка по рама

Дисциплинарно изританият Светослав Костадинов е командвал 5 ГКПП-та – Калотина, Брегово, Връшка чука, Стрезимировци и Олтоманци, които са сред най-активните в нелегалния трафик на хора, стоки и високорискови наркотици.

Всъщност, началникът на „Гранична полиция“ – Драгоман отговаря за осъществяване граничния  контрол на българо-сръбската  граница (външна граница на ЕС) с обща дължина 364 км, от които 337 км сухоземен участък и 27 км речен участък.


Териториални звена на РДГП – Драгоман, отговарящи за осъществяване на граничния контрол и граничното наблюдение
, са:

– Гранично полицейско управление 01 ст. Брегово, към което са ГКПП „Брегово“ и ГКПП „Връшка чука“.

– ГПУ 02 ст. Белоградчик

– ГПУ 02 ст. Чипровци

Магазин за Акумулатори

– ГПУ 01 ст. Калотина, от което структурно звено е и ГКПП „Калотина“.

– ГПУ 02 ст. Трън, в чиято зона за отговорност се намира ГКПП „Стрезимировци“.

 – ГПУ 02 ст. Олтоманци и ГКПП „Олтоманци“

Материалът Само в Новините Днес: Уволниха от МВР висш полицай, разпъвал чадър над контрабандни канали на ГЕРБ е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Игра на Богове -Възходът на падението магазин за авточасти
Back to top button