България

Само в Новините Днес: Зад грабежа на 85 млн. във Варна стои „касичката“ на Бойко Велико Желев (схемаджията бутнал огромен РУШВЕТ в КПКОНПИ)

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Корупционната новина на месеца с грабежа на 85 милиона лева от поръчката за електрически автобуси във Варна при кмета от ГЕРБ Иван Портних получи неочаквано развитие!

Източник на Новините Днес от морската община разкри, че Портних в случая е безгласна буква, защото човекът, намазал филията с масчица, свързан с тази афера и със много други, като отговаря за 100% от обществените поръчки във Община Варна, е схемаджията Христо Иванов, който го играе зам.-кмет.

Конците на корумпирания управник, обаче, се дърпат от „касичката“ на лицето Бойко Методиев Борисов – собственика на „Хидрострой“ и партньор на Мутрата Велико Желев.

МЪЛНИЯ! Велико Желев скрил 21 млн. от „Хемус“ в Дубай през банката на Цветелина Бориславова

Проверка по рама

Бизнесменът на шайката има над 10 досъдебни производства срещу за подобни престъпления с обществени поръчки за последните 3-4 години, който са паркирани на „трупчета“ на бюрото на Иван Гешев, за да им изтече давността, категоричен е информаторът на Новините Днес от общината в морския град.

Само в Новините Днес: Бойко скри Котараците в Дубай, от страх пред арест спешно се изнесе и шефът на „Водстрой 98” Велико Желев

Не е тайна, че покрай грабежа с поръчки „ин хаус“ Велико Желев стана мултимилионер, който винаги минава между капките и всичко свързано със него е потайно – това е организирана група, превърнала община Варна в своя частна собственост. Откраднатото пък се отчита нагоре по верига до Велико Желев и до големия чадър над престъпленията – Бойко Борисов и неговото прословуто чекмедже.

Ексклузивно пред Новините Днес общинарят съобщи, че тази седмица шефът на гербаджийската „Хидрострой“ е викан в КПКОНПИ, за да….плати, каквото е нужно и отново да излезе сух от гигантския грабеж.

Промяна или подмяна? Любимата фирма на Бойко строи тунела под Шипка – „Хидрострой“ папка 358 млн. лв.

За съжаление пешкира ще обере някой от другите трима косвено участващи във избора и порочната процедура – зам.-кмета Пламена Маринова, Младен Иванов – директор на „Паркинги и гаражи“ или завалийката Злати Златев – директор на градския транспорт във Варна. Това е реалната ситуация за точно тази поръчка, завършва сигналът до Новините Днес.

Магазин за Акумулатори

Материалът Само в Новините Днес: Зад грабежа на 85 млн. във Варна стои „касичката“ на Бойко Велико Желев (схемаджията бутнал огромен РУШВЕТ в КПКОНПИ) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button