България

Сотир Цацаров послуша Новините Днес: КПКОНПИ, МВР и ДАНС подпукаха кмета от ГЕРБ Калин Каменов за кражби на европари с поръчка на тролеи

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Сотир Цацаров се вслуша в призива на Новините Днес да се провери корупционната обществена поръчка за доставка на нови тролеи във Враца, която мина с одобрението на кмета от ГЕРБ Калин Каменов, подсигурено срещу 1 млн. лева кеш под масата.

Нова герберска мръсотия: Кметът на Враца Калин Каменов гушнал 1 млн. рушвет с тролеите (ДОКУМЕНТИ)

Съвместен екип на КПКОНПИ, МВР и ДАНС влязоха в община Враца и са започнали цялостна проверка на сключените от администрацията и кмета Калин Каменов порочни сделки и изпълнени проекти по компрометирани обществени поръчки.

Една от целите на проверката е свързана пряко с доставените нови 9 тролейбуси в града за над 9 милиона лева, за колосалната кражба около които първи писа Новините Днес преди близо две години.

Проверка по рама

След разкрития на Новините Днес: Браво, КЗК поряза далаверата с тролеите във Враца! Дали и ВАС ще удари мошениците, или корупцията ще победи? (ДОКУМЕНТ)

В сигнал до комисията, ръководена от Сотир Цацаров, се твърди, има значителни нарушения при сключването и изпълнението на обществената поръчка за доставките на новите тролеи.

„Единственото вярно е, че проверки се извършват по всички проекти. Откакто съм кмет работата ми се проверява непрекъснато от всички институции.

Новините Днес разкри: Юлиян Димов мами с нагласени поръчки

Обществената поръчка за доставката на новите тролейбуси е проверявана няколко пъти от всевъзможни органи и няма нарушения. Доставените превозни средства са проверявани и също няма констатирани разминавания”, побърза да се оправдае гербопитекът.

Кметовете на Бойко в Пловдив и Варна влизат в съда за брутални кражби, врачанският Калин Каменов „имунизиран“ ли е?

Магазин за Акумулатори

Източници от община Враца, обаче, потвърдиха, че бившият зам.-министър на спорта във втория мафиотски кабинет на Бойко Борисов, е гушнал 1 млн. подкуп след криминално проведената обществена поръчка.

Понеже cтaвa думa кражба на eврoпeйcки cрeдcтвa, пo cлучaя e aнгaжирaнo бългaрcкoтo звeнo нa OЛAФ – AФКOC, пoдчинeнo нa МВР.

Калин Каменов не казва как така във Враца трябвaлo дa ce пристигнат трoлeйбуcи, прoизвeдeни oт зaвoд във Вaршaвa. „Някoй“ oбaчe cи зaтвoрил oчитe, чe вoзилaтa вcъщнocт ca oт Минcк на цена в пъти под платената.

Материалът Сотир Цацаров послуша Новините Днес: КПКОНПИ, МВР и ДАНС подпукаха кмета от ГЕРБ Калин Каменов за кражби на европари с поръчка на тролеи е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button