22.1 C
София
вторник, септември 26, 2023

СБОГОМ: ПП-ДБ умира след местния вот

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Въпреки готвените от ПП-ДБ манипулации на местните избори партията на провалената промяна потъва след вота на 29 октомври.
Местните избори ще определят начина, по който ще функционира правителството. В зависимост от резултатите моите очаквания са да има преконфигуриране. При победа на ГЕРБ и сериозен резултат в областните градове на страната, те ще настояват при ротацията да имат по-голяма тежест в рамките на Министерски съвет.

Причината за това напрежение (острата размяна на реплики между лидерите в управляващата коалиция – бел. ред.) е в изборите и стягането на партийните редици. Тази коалиция е непопулярна сред избирателите и на двете водещи формации, заяви политологът доц. Милен Любенов пред БНР по повод политическата ситуация преди местните избори.
Един такъв тон, който прекалено много се изостри през последните дни, цели да мобилизира избирателите. Но не очаквам скоро предсрочни парламентарни избори. Това правителство беше съставено и с оглед на сложната геополитическа ситуация в региона и преди всичко войната в Украйна. Докато този конфликт продължава, това мнозинство ще управлява – под една или друга форма.

Основната цел на ГЕРБ и ДПС е при силен резултат на местните избори да засилят своите претенции към управлението.
Това ще постави в една много незавидна ситуация „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“. ДПС има много сериозен политически ресурс в политическото задкулисие.

Проверка по рама

Румен Радев отдавна е на партийния терен. Неговата цел е дългосрочна – да остане в политиката и да има влияние върху политическите процеси у нас. Той търси конфронтация умишлено. Тя ще се засилва толкова повече, колкото отслабва сглобката.
Не е изключено Радев да създаде своя партия, преди да изтече края на неговия президентски мандат, но това минава през оставка като държавен глава.

На тези избори изненади не може да видим. Няма играчи, които да застрашат сегашното статукво. Радев, по време на своите служебни правителсва, показа, че не може да предложи нещо, което да бъде сериозна алтернатива. Видяхме, че служебните правителства също затънаха в корупционното блато.

Материалът СБОГОМ: ПП-ДБ умира след местния вот е публикуван за пръв път на Новините Днес.
Народ

Новините Днес

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ