България

СДВР мълчи като партизанин на разпит за фиркания Вежди Рашидов

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) мълчи като партизанин на разпит за фиркания Вежди Рашидов.

Вежди мина на червено с беля ван и потроши колата на дама

Вече два месеца софийската полиция категорично отказва да отговаря на въпроси за катастрофата, при която пострада пияният бивш депутат от ГЕРБ. „Сега“ изпрати питане по Закона за достъп до обществена информация за причините и дали има наказани за инцидента, станал на 18 май на оживено кръстовище между бул. „Гоце Делчев“ и бул. „България“ в София. СДВР обаче обясни, че няма право да изнесе данни по случая.

Причината е, че катастрофата се разследва от прокуратурата, която е образувала досъдебно производство. В такъв случай информация по делото може да бъде дадена единствено с разрешение на наблюдаващия прокурор.Все още не е ясно какво е евентуалното престъпление, което държавното обвинение разследва повече от 2 месеца. По неофициална информация в медиите Рашидов е карал лекотоварен автомобил, който е минал на червено по бул. „България“ и се е ударил в друга кола, след което се е обърнал до трамвайните релси.

Въпреки че „Сега“ изпрати множество запитвания по случая – до пресцентъра на Софийската районна прокуратура, до нейния административен ръководител Невена Зартова, както и до говорителя на главния прокурор – Сийка Милева, никой от държавното обвинение не благоволи да отговори.

Така остава въпросът какво е дало предпоставка за започване на наказателно производство по случая, след като официално СДВР твърди, че в инцидента не е участвал водач с над 1,2 промила алкохол в организма, нито са причинени телесни повреди.

Проверка по рама

Вежди Рашидов е скулптор и министър на културата в първото и второто правителство на Бойко Борисов. Бил е също общински съветник в Столична община и депутат от ГЕРБ в 44-ото и 45-ото Народно събрание.

Рашидов е разследван и преди заради своенравно поведение на пътя. На 29 ноември 2001 г. той, заедно с друг общински съветник от СДС се сбиват с полицай, след като колата на скулптора е паркирана неправилно пред общината.

Полицаят е със счупен нос, а инцидентът е заснет от екип на телевизия „Евроком“ и от охранителната камера на общината. На следващия ден двамата съветници са арестувани и прокуратурата завежда дело за лека телесна повреда на полицай и хулиганство. На 5 април 2002 г. прокуратурата прекрати делото срещу Рашидов с мотива, че престъпления не са извършени.

Коментари

Коментара

loading…
There is no ads to display, Please add some

Магазин за Акумулатори
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort