2.6 C
София
четвъртък, декември 7, 2023

Сензационно: Български лекар въведе нов метод за проследяване на яйчниковата стимулация при инвитро

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Д-р Явор Владимиров и екипът му са разработили нов метод за контрол на яйчниковата стимулация – без използване на регулярни ултразвукови прегледи и често взимане на кръв за хормонални изследвания.
Методът е подходящ за приложение при всички пациенти, при които се осъществява яйчникова стимулация с цел инвитро лечение. Разработката дава възможност на лекаря и пациента за алтернативна възможност за контрол на яйчниковата стимулация.

Необходимо е пациентите да изследват нивата на определени хормони в урината, което се осъществява с малък преносим анализатор.
Изследването е лесно за изпълнение и се извършва в домашна обстановка, след което пациентката може да отиде на работа или да продължи със своите ангажименти.

Методът е невероятно улеснение за работещите дами, които не могат да отсъстват, както и за хората, които живеят на далечно разстояние от клиниката. Стойностите на хормоналните нива в урината се изпращат всеки ден, чрез специална платформа до екипа на д-р Владимиров.

Новият Метод NUMOS (Non-Ultrasound Monitoring of Ovarian Stimulation) спестява времето, което пациентката губи при честите посещения в клиниката и за пътуване. Намаляват се също и директните немедицински разходи, свързани с използването на автомобил, автобус, влак, хотелско настаняване и храна. Намаляват се разходите от регулярните ултразвукови и хормонални изследвания, и не на последно място, се намалява стресът от честото взимане на кръв за определяне на серумните хормонални нива.
Специалистите се изчислили, че новият метод за контрол на яйчниковата стимулация спестява до 2 000 лв. от преките медицински и немедицински разходи на двойките по време на инвитро процедура.

Проверка по рама

При сравняване на новия метод (NUMOS) и стандартният, с регулярни ултразвукови прегледи и взимане на кръв за хормонални изследвания, 87% от пациентите предпочитат използване на новия метод за мониториране на яйчниковата стимулация при инвитро лечение.
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ