България

Схема в Новините Днес: Пернишки мутри вдигат небостъргач във военен имот на пъпа на София?

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Поредна ощетяваща схема се готви с военен имот на пъпа на София, алармира източник на Новините Днес от Министерството на отбраната. Според сигнала топ имот на военните – Дома на покойника, разположен в самото сърце на столицата между ул. „Гурко“, ул. „Г.С. Раковски“ и ул. „Иван Вазов“, ще бъде даден на „пернишки мутри“ за стоеж на небостъргач!

Нашият информатор твърди, че в кроежа участват зам.-директорът на Информационния център на МО – перничанката Мирослава Максимова, спрягана като интимно близка до бившия военен министър Николай Цонев, заедно с друга дама от миньорския град – Антоанета Викторова Лозенска – Тодорова, която в момента е началник-кабинет на военния министър Драгомир Заков.

Двете близки приятелки щели да направят услуга на сенчести бизнесмени от приятелския кръг на Николай Цонев, твърди източникът на Новините Днес.

Теренът е собственост на Министерството на отбраната, показа нашата проверка и се води местност „Център- Зона“А“- юг, р-н „Средец“ според кадастъра.

Армията получава апетитната сграда през 1988 г. Тогавашният кмет на София Стефан Нинов на 1 юли подписва заповед и разпорежда РТП „Обществено хранене“ към бившия Ленински район да предаде на МО сградата на ул. „Иван Вазов“ 6 заедно с принадлежащите й терени и складови помещения, известна по това време като ресторант „Чайка“.

По-късно ресторантът придобива прозвището „Покойника“. В замяна на това началникът на тила на Българската армия дава безвъзмездно на Столична община диетичния стол на МО на ъгъла на ул. „Васил Левски“ 7 и ул. „Иван Вазов“ – точно срещу Народния театър.

По-старото поколение софиянци помнят, че навремето това бе сладкарница „Бамбука“, където се събираше софийската бохема и каймакът на интелектуалния ни елит. После стана офис на Първа инвестиционна банка.

Пернишките мутри вече имали готов проект за вдигането на небостъргач, който тепърва ще научим дали има необходимите разрешения предвид мястото – топ центъра на София.

Допускането на сграда с такава височина наистина е възможно – абсурдът е базиран на вратичка в чл. 27, ал. 3 от Закона за устройството на територията (ЗУТ) и по-точно на тълкуването му от заместник-министъра на регионалното развитие Савин Ковачев от кабинета „Сакскобургготски“ отпреди 15 години, че имот, който граничи с 3 или повече улици, както Дома на покойника, може да бъде застрояван неограничено в плътност и височина, независимо какво предписва устройствения план на София.

Този т.нар. „казус НИКМИ” даде зелена светлина на първите високи чудовища в софийското небе — трите небостъргача до НДК, и отвори кутията на Пандора за всички останали.

Материалът Схема в Новините Днес: Пернишки мутри вдигат небостъргач във военен имот на пъпа на София? е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort