19.7 C
София
петък, юни 21, 2024

Сигнал до ДАНС: Българин продава стари оръжия от СССР на „Ислямска държава“ и Украйна, ето го Александър Димитров (ПЪРВА ЧАСТ + документ)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Възможно ли е българин да купува стари оръжия и амуниции от държави от бившия СССР, които да боядисва, опакова и сетне препродава уж като нови на терористите от „Ислямска държава“, военните в Украйна и диктаторските режими в цяла Африка? Точно такъв е случаят с бизнесмена от Драгоман Александър Любомиров Димитров.

В серия публикации Новините Днес ще осветли супер скандална информация за оръжейния търговец, която да влезе в употреба на ДАНС за обстойни проверки на схемите, които представляват реална опасност за националната ни сигурност.

Във време на изострена обстановка навсякъде около нас – войната между Украйна и Русия и кървавия конфликт между Израел и „Хамас“, да се намесва името на България в нелегален трафик на оръжия е повече от нездравословно. Нещо повече – подобна криминална търговия е директна заплаха за сигурността ни, защото ни прави мишена както за противниците на неговите „търговски партньори“, така дори на самите му купувачи предвид „качеството“, което предлага.

При това не в името на националния бюджет, а за частния интерес на бизнесмена Александър Димитров, който според личната му карта, която публикуваме, е роден на 10 май 1969-а.

Проверка по рама

Основният бизнес на „предприемача“ е изкупуване на стари и утилизирани оръжия и амуниции от бившите съветски република и Беларус, не без помощ от корумпирани държавни чиновници, за което ще стане дума в следващите части на нашето разследване.

След доставка на вехтото въоръжение до неговите складове в София и Сливен, то бива пребоядисано и преопаковано, след което излиза като „ново“ с фалшиви документите за произход и година на производство.

Сетне схемата продължава с директна продажба на негодното оръжие като чисто ново на трети държави. Забележете кои са основните купувачи – Сирия, Нигерия, Либия, Южен Судан, Кюрдистан, терористите от „Ислямска държава“, Украйна, Демократична република Конго, Буркина Фасо и Дубай!

ОЧАКВАЙТЕ втора част на разследването на Новините Днес за схемите на трафиканта Александър Димитров, за да научите през кои фирми минава контрабандата и имената на съучастниците

Материалът Сигнал до ДАНС: Българин продава стари оръжия от СССР на „Ислямска държава“ и Украйна, ето го Александър Димитров (ПЪРВА ЧАСТ + документ) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Магазин за Акумулатори

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ