3.9 C
София
сряда, декември 6, 2023

Сигнал до Новините Днес: Бившият кмет на Благоевград Илко Стоянов ли гепи 132 300 лв. за членовете на СИК?

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Точно 132 300 лева, преведени от държавата на общ. Благоевград за заплащане на членовете на секционните избирателни комисии (СИК) за балотажа на 5 ноември, са изчезнали мистериозно, научи Новините Днес от свой човек в югозападния град.
Още по-шокиращо от новината за безследно стопилите се пари е заподозреният за престъплението – бившият кмет Илко Стоянов, който загуби балотажа от Методи Байкушев (ПП-ДБ).

„Сметката е проста – 147 секции по 6 човека, на които се полагат средно по 150 лева, т.е., общо 132 300 лева липсват. Сумата е преведено от държавата, но я няма по сметката на общината, управлявана до последно от Илко Стоянов“, разкри източник на Новините Днес от екипа на новия кмет.
Вече е ясно, че бившият градоначалник Илко Стоянов, който загуби балотажа от кандидата на „Продължаваме промяната – Демократична България“ Методи Байкушев, ще обжалва в съда резултатите от вота. Според него зад 806-те гласа, с които печели Байкушев, стоят икономически интереси.

Материалът Сигнал до Новините Днес: Бившият кмет на Благоевград Илко Стоянов ли гепи 132 300 лв. за членовете на СИК? е публикуван за пръв път на Новините Днес.
Народ

Новините Днес

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ