3.9 C
София
сряда, декември 6, 2023

Сигнал до Новините Днес: Спешни инхаус поръчки в МЕУ за над половин милиард зад престъплението с машините за гласуване (ДОКУМЕНТ)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Видимо от събитията през последните дни Министерство на електронното управление (МЕУ) не е извършило проверка на софтуера за машините за гласуване, но същевременно заместник-министърът Михаил Стойнов, отговорен за този процес, е извършил престъпление като е записал изходния код на флашка, гласи нов сигнал доНовините Днес.
Тошко Йорданов като Новините Днес: Кирил Петков и Божидар Божанов рекетирали министър за 640 млн. лева!

По информация от източник от МЕУ на целия екип от министерството е било възложено в най-кратки срокове да подготвят инхаус възлагане на проектите по плана за възстановяване към „Информационно обслужване“ АД в нарушение на европейските регламенти и процедури.

Както вече разкрихме, иде реч за поръчки за колосалните 640 милиона лева!
Очевидно това е следствие на преките връзки на настоящия министър Александър Йоловски и заместник-министър Стойнов с дружеството като бивши негови ръководни кадри. Изявлението на министър Йоловски на председателския съвет вчера за оказан натиск върху него за възлагане на проекти само потвърждава информацията.

Също така през последните месеци с решения на Министерския съвет по предложение на министъра множество администрации са задължени да възлагат отново чрез инхаус процедура всички свои поръчка на „Информационно обслужване“ АД.
Поради тези си занимания екипът на МЕУ очевидно неглижира подготовката на изборния процес в страната, с което застрашава изборите.

Проверка по рама

Нека припомним – Министерството на електронното управление е „собственик“ на „Информационно обслужване“ АД, които от своя страна броят резултатите на изборите, завършва сигналът до Новините Днес.
Материалът Сигнал до Новините Днес: Спешни инхаус поръчки в МЕУ за над половин милиард зад престъплението с машините за гласуване (ДОКУМЕНТ) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ