22.8 C
София
понеделник, юли 22, 2024

СЕНЗАЦИЯ: Ваня Григорова прави партия!

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Новата суперзвезда на българската политика Ваня Григорова има строен план за бъдещето си, ако не успее да стане кмет на София, научи „Уикенд” от нейни сподвижници. Кандидатът за столичен градоначалник почти сигурно ще създаде своя собствена партия, към която ще се влеят стотици леви хора, както и синдикалисти.

Григорова дебютира с гръм и трясък в битката за кметския стол на столицата. Тя бе издигната от софийската организация на БСП и получи мощна подкрепа от столичния актив, както и най-много номинации. Въпреки че Корнелия Нинова открито не я долюбва, нямаше начин да не подкрепи кандидатурата й за кмет – просто устава на БСП е такъв.

Страх в Новините Днес: Корнелия ревнува Ваня Григорова, вади я от телевизионни дебати

Прави впечатление обаче, че централата на партията открито саботира кампанията на Ваня. Според източник на „Уикенд”, от „Позитано” 20 казали на довчерашната синдикалистка, че нямат никакви средства и не могат да обезпечат кампанията й. Дали й само 40 000 лева, които не стигат за нищо – дори за плакати.

Проверка по рама

Партийният орган в. „Дума”, който продължава да излиза в силно редуциран тираж, пък не е публикувал нито едно интервю с нея, не е поместил и една дума за инициативите й, нито пък е отпечатал рекламно каре – сякаш Григорова изобщо не е кандидат на БСП, а на някоя вражеска партия. Заповедта за саботаж на кандидатката за кмет на София била издадена лично от лидерката Корнелия Нинова.

„Корнелия открито ревнува Ваня от популярността й. Тя се притеснява, че утре Григорова може да поиска да бъде лидер на партията”, коментират социалисти. Самата Ваня Григорова обаче отрече да има подобни амбиции и заяви, че дори да иска, няма как да стане – устава на БСП й го забранява.

Затова пък, категорични са източниците ни, след изборите ще се работи усилено по план да се обяви създаването на нова лява партия, от каквато определено има нужда. Тя щяла да е нещо като партия на труда и на работещите хора. Според запознати, зад тази идея щял да застане и президента Румен Радев.

На този етап обаче най-важната битка за Ваня Григорова са местните избори. Популярността на бившата съветничка на лидера на КТ „Подкрепа” нараства лавинообразно – тя дебютира като кандидат за кмет със скромните 9%, а в момента социологическите проучвания й дават между 18 и 23%. Някои дори смятат, че е напълно възможно не Антон Хекимян, а именно тя да отиде на балотаж срещу Васил Терзиев.

Материалът СЕНЗАЦИЯ: Ваня Григорова прави партия! е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Магазин за Акумулатори

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ