Последни

Синът на Корнелия тъне в разкош в Калифорния срещу $3000 на месец

Игра на Богове -Възходът на падението

Докато Корнелия Нинова се прави на социалист, а всъщност е задкулисен партньор на мутрафона Бойко Борисов, синът ѝ тъне в разкош в капиталистическа Америка. Рафаел Нинов живее в луксозна резиденция в слънчева Калифорния, след като замени Ню Йорк с океанския бриз в градчето Станфорд.

Там той се премести заради новия си служебен пост. Наследникът на лидерката на БСП миналата година получи назначение в един от най-престижните университети, носещ името на града – „Станфорд“. Рафи е част от екипа изследователи, които се занимават с проучвания в сферата на машинното обучение и изкуствения интелект.

Междувременно е и асистент-учител, който чете лекции. От данните му в интернет пространството се вижда, че е посочил за свой актуален адрес резиденцията към университета, в която имат право да живеят служителите и лекторите.

Внушителната сграда е в старинен стил, но е обградена с палмови градини и зеленина. Апартаментите вътре са обзаведени модерно и съвременно и разполагат с всевъзможни удобства. Жилищата са с различна квадратура и изложение, според нуждите на всеки.

Рафаел обаче не живее там безвъзмездно. Всеки, желаещ да си наеме апартамент, заплаща за ползването му. Най-евтиният месечен наем е от 1977 долара, или 3200 лева, а най-високият достига 3230 долара, което се равнява на над 5300 лева.

Сумата изобщо не е непосилна за бюджета на сина на Нинова, който прибира солидна заплата за труда си в университета. Възнаграждението на 28-годишния Рафаел е около 100 хиляди долара за година, показва проучване в американски интернет портал за заплати.

На предходната си позиция в Ню Йорк, където той бе финансов анализатор в една от най-големите банкови институции в света – „Голдман Сакс“, наследникът на БСП шефката прибираше дори повече и вероятно е успял да натрупа спестявания от стажа там. Той обаче предпочете спокойствието на по-малкия град пред мегаполиса Ню Йорк, въпреки че растеше бързо в банковата йерархия.

Проверка по рама

За последните две covid години Рафаел не се е прибирал при родителите си нито веднъж. Преди това си идваше и през лятото, и покрай коледните празници. Докато бе студент пък, Нинова и мъжът ѝ Митко пътуваха до Щатите, за да го навестяват. Засега 28-годишният соцнаследник не се е показвал публично с половинка, макар да му е време за семейство.

Академичната работа очевидно е взела превес пред любовния живот и той не се е вдъхновил от романтичната история на родителите си, които се оженили още като студенти. На 31 август Корнелия и съпругът ѝ празнуваха цели 31 години брак.

narod

магазин за авточасти
Back to top button