17.8 C
София
понеделник, май 27, 2024

Сиромахът Волен готви манджи за 5 лв.

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

С буркан фасул и 5 маслини лидерът на „Атака” храни семейството си икономично

Волен Сидеров може и да е аут от голямата политика, но вероятно може да направи кариера като майстор на вкусни и евтини рецепти!

От няколко месеца насам лидерът на „Атака” се проявява като топ кулинар в ютуб, където представя евтини ястия, чието приготвяне излиза между 5 и 15 лева. С черпак и тенджера, Волен обяснява на 17-хилядната си аудитория, че винаги трябва да избират български продукти и да не залагат на вносните консерви и полуфабрикати.

Като истински вярващ българин, специално за Страсната седмица, за която е характерен строгия пост, той предложи вкусна манджа от зелен фасул, отгледан край пловдивското село Марково и пет броя маслини, които били внос, но затова пък евтини. Маслинките се слагали за красота.

Проверка по рама

„Зеленият фасул съм купил за 2,99, маслините – за 2 лева. Преди да пусна фасула в тенждерата, го измивам добре под чешмата. Слагам шарлан, малко гореща водичка, за да къкри боба, слагам 2 глави лук, предварително нарязан, чесън. Не запържвам, защото не обичам запръжки. Правя зачервяване на чесъна. Зеленчуците задушавам заедно с боба, хвърлям малко червен пипер за цвят, малко джоджен – без него манджата няма вкус на прясно и на свежо. Добавям копър, малко черен пипер – без него не върви. Не обичам запръжките, защото на тях миришеше всяка втора българска къща едно време. Те не са здравословни и за хората с проблемен стомах. Слагам малко доматчета от отворен буркан.

Като покъкри малко, добавям топла вода на око, не че нямам мензури. Изчаквам около 40 минути. Нарочно не слагам тежки мазнини, че да е лека манджата за консумация. До тук гозбата ми излиза около 4,50-5 лева. Слагам и една –два люти чушки, защото обичам да е по-пикантно”, обяснява Сидеров в хитовото си видео. Той съветва кулинарните си последователи да хапват всяка вечер по глава лук или чесън, за да не боледуват. За да нямат лош дъх на следващия ден, трябвало да правят като французите и да запичат лука или чесъна, преди да го консумират.

Материалът Сиромахът Волен готви манджи за 5 лв. е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ