4.1 C
София
четвъртък, декември 7, 2023

СКАНДАЛ за 640 млн. лева: Рекетьор ли е Кирил Петков?

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Съпредседателят на менте партията „Продължаваме промяната“ и бивш премиер Кирил Петков определи като „плоска инсинуация и опит за отвличане на вниманието“ обвиненията по негов адрес, че е заплашвал министъра на електронното управление Александър Йоловски заради обществени поръчки за 640 милиона лева, които трябвало да отидат в „наши фирми“, за което Новините Днес пръв алармира. Канадецът каза, че не е разпитван по случая от прокуратурата.
Сигнал до Новините Днес: Спешни инхаус поръчки в МЕУ за над половин милиард зад престъплението с машините за гласуване (ДОКУМЕНТ)

„Никога не съм говорил с този министър за никакви суми, никакви поръчки, нямам идея защо е със засилена охрана“, коментира Петков пред „Дневник“ по повод медийните твърдения, че министърът и семейството му са получили засилена охрана през последните дни, които не са потвърдени официално от НСО и прокуратурата.

Драмата с рекета над върху Йоловски бе осветлена от депутати.
ПП-ДБ и премиерът Николай Денков защитиха Йоловски от политическите атаки срещу него по повод сертифицирането на машините за гласуване и поведението на неговия заместник Михаил Стойнев.

Първо председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова обяви, че министърът на електронното управление Александър Йоловски е казал по време председателски съвет в Народното събрание, че Кирил Петков и депутатът от „Демократична България“ Божидар Божанов са му оказвали натиск. Ставало дума за обществени поръчки за 640 млн. лв., но не бе уточнено за какъв натиск по-точно става дума.
Тошко Йорданов като Новините Днес: Кирил Петков и Божидар Божанов рекетирали министър за 640 млн. лева!

По-рано същия ден лидерът на групата на ИТН Тошко Йорданов също започна да говори за „корупционен натиск“ над Йоловски.

Проверка по рама

Малко по-късно Божидар Божанов, който е бивш министър на електронното управление в кабинета „Петков“, обясни, че всичко е измислица, но е готов да съдейства на разследващите.
Материалът СКАНДАЛ за 640 млн. лева: Рекетьор ли е Кирил Петков? е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ