5.7 C
София
неделя, декември 10, 2023

СКАНДАЛНО в Новините Днес: Кметът на Несебър Николай Димитров „усвоил“ 375 млн. лева! (ВТОРА ЧАСТ)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Кметът на Несебър Николай Димитров изпрал една част от усвоените милиони след 16 години управление, като инвестирал в закупуването на два големи хотела в „Слънчев бряг“ – „Феста М“ и хотел „Баваро“, за което Новините Днес вече писа. Официалните собственици са подставени лица на кмета – Лъчезар и Станимир от Ямбол. Двамата стоят зад скандалната си фирма, която през 2013 година купи дюните в Несебър от кумеца на Борислав Михайлов – Боби Перуката, президентът на БФС.
Кметът на Несебър Николай Димитров с два хотела в Слънчев бряг? Сламените човечета от „Дюнигейт“ са в играта (ПЪРВА ЧАСТ)

Предвид обстоятелство, че двамата буквално идват в Несебър, след като Николай Димитров е изкарал вече 3 години като кмет през първият си мандата и започват да строят на най-апетитните места в общината, много хора започват да питат откъде се появяват тези двамата младежи и кой е техният покровител?

Факт е, че за три години фирмите на Лъчезар и Станимир буквално успяват да застроят всички атрактивни парцели на първа линия в община Несебър, но така и никой не е наясно откъде идват парите за тази мащабна дейност.
Подозренията сочат, че те са перачите на откраднатите пари от община Несебър от Николай Димитров след като двамата се сдобиват и с хотел „Мелницата“ в град Несебър, в който има вграден паметник на културата, а именно вятърна мелница.

Всичко явно е добре организирано и върви по план, докато не става издънката с покупката на дюните в Несебър и избухването на скандала, в който кметът Николай Димитров същински Юда отрича да познава Лъчезар и Станимир лично. Каква, обаче , е истината? Не само че ги познава, но дори сламените човечета са му комшии, защото са си построили къщи до неговата!
Краде ли кметът Николай Димитров от уличното осветление в Несебър? (ДОКУМЕНТИ)

След скандала „Дюнигейт“ Станимир и Лъчезар буквално обявяват публично, че са фалирали и прекратяват строителната си дейност по морето, продават и хотел „Мелницата“. Това е поредната лъжа, защото двамата започват мащабно строителство в София, за което отново никой не е наясно кой го финансира? Аферистите твърдят публично, че за дюните в Несебър са заплатили около 4 милиона лева и че след тази сделка са във фалит.

Проверка по рама

Дали обектите в София се финансират от лицето Николай Димитров с парите, които „заделя“, докато управлява община Несебър, е работа на КПКОНПИ и прокуратурата да докажат.
През 2023-а двамата близки приятели на вечния кмет на Несебър отново се появяват в общината, купувайки хотел „Баваро“ в к.к. Слънчев Бряг от лицето Йонко Здравков Бакалов, собственик на фирма „Феникс- 99“ ООД, чийто кредитор по същото време се явява и Община Несебър.

Паралелно с покупката на хотел „Баваро“ добрите приятели на кмета започват и строеж на комплекс от къщи в местността Акротирия само на метри от брега на морето отново в голяма близост с дюните, с които се прочуха в цяла България.

Според нашите източници има индикации, че скритият собственик на хотелите на двамата бабаити е именно Николай Димитров, защото когато започва летният сезон, втората му булка – Нурдживан Ферад Димитрова, е в хотел „Баваро“ и се разпорежда изцяло на персонала, доведен от Турция. Мнозина са ставали свидетели как Нурдживан, която скоро ще стане на 50, заповядва на персонала като собственик дори докато обядва и вечеря в хотелския ресторант цяло лято. Нали не вярвате, че засуканата кметска невяста ще се цани за управител на заплата точно в „Баваро“?
Интересното е и друго – че хотел „Баваро“ е закупен от фирма „Глион“ ЕООД преди покупката на хотела „Феста М“. Предвид финансовите отчети хотелът не е бил на огромна печалба през годините, за да може да отдели няколко милиона евро за покупката на втори хотел от новият му собственик.

Само в Новините Днес: Кметът на Несебър Николай Димитров създаде фабрика за фалшиви новини, наля 100 000 лв. за плювки по конкурентите

Тук трябва да отбележим, че основните играчи в схемите на несменяемия вече 16 години кмет на Несебър закупуват фирмата с активите явно на силно занижени цени, за да не платят изцяло сделката и да не внесат огромни данъци в полза на община Несебър и ДДС ставка на държавата. 

Магазин за Акумулатори

И тук отново трябва да се запитаме откъде дружеството с ограничена отговорност с управител подставеното лице от Хасково Георги Климентов се сдоби с няколко милиона лева, за да плати  за хотел „Баваро“?
Но ако си мислите, че това е всичко, то значи изобщо не познавате Николай Димитров – точно преди покупката на хотел „Баваро“ от близките му Лъчезар и Станимир кметът буквално изгражда нова улица в курортен комплекс Слънчев Бряг, естествено, за сметка на община Несебър, като по права линия тази нова улица завършва точно пред… вратите на хотел „Баваро“.

Тук трябва да отбележим, че очевадно градоначалникът е искал да улесни гостите на хотела при влизането в курорта от околовръстния път, защото цяло лято отсечката беше отворена за движение и никой не посмя да я затвори в края, в който граничи с околовръстният път. Защо ли? Според експерти тази улица скоро няма да се свърже с околовръстното, но фактът, че новата улица бе направена за сметка на община Несебър в полза на частните интереси на скрития собственик на хотел „Баваро“.

Въпрос на време е Димитров и екипът му в общината, ако пак бъде избран за кмет, да измислят начин как да заобиколят за пореден път закона и улицата да бъде отворена и следващото лято откъм околовръстното, поне само за влизане.
Според запознати със схемите на Николай Димитров в последните 16 години в община Несебър от бюджета на общината са усвоени близо 1 милиард лева под формата на ремонти на градинки, улици, детски площадки, тротоари, строеж на улици, сгради, подмяна на улично осветление, които се правят с обществени поръчки от фирми до кмета и един общински съветник с името Костадин Нищелков.

Балотажът слага край на феодалния модел в Несебър

Да добавим към тях и стотици милиони, усвоени по европейски програми отново от фирми, близки не до местната власт, а само и единствено до кмета Николай Димитров и един или най-много двама общински съветници, става ясно, че над 1.5 милиарда лева са усвоени от „наши бизнесмени“.

Според запознати с неписаните тарифи в общината минималната комисионна за печелене на поръчка в Несебър е между 20% и 30% – ресто или п -друг начин казано от стойността на строително-монтажните работи трябва да се върнат 20% или 30% лично към кмета или неговите хора.

Така излиза, че крайната сума е близо 375 милиона лева, „усвоени“ някъде по чекмеджетата за последните 16 години.

В града отдавна се говори, че се крадат десетки милиони лева на година, но досега никой не беше наясно как тези пари се изпират от лицето Димитров и в какво се влагат.

Вече е ясно – с подставени лица се купуват хотели, имоти, земи, строят се сгради, които един ден ще станат собственост на Николай Димитров и наследниците му, а дали някой ще разследва отново въпросния кмет и бандата му съучастници за всички далавери в община Несебър, ще разберем много скоро.

Материалът СКАНДАЛНО в Новините Днес: Кметът на Несебър Николай Димитров „усвоил“ 375 млн. лева! (ВТОРА ЧАСТ) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ