България

СКОРОСТНО: Корнелия бута червени калинки за шефове на държавни дружества

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Политическата криза и приближаващият край на кабинета не пречи на министъра на икономиката в оставка Корнелия Нинова да продължава със скоростните конкурси за запълване на бордовете на държавни фирми.

В 12 без 5: Корнелия и Калоян Методиев бетонират свои калинки в държавни дружества

През изминалата седмица Нинова обяви три конкурса за запълване на бордовете на „Държавната консолидационна компания“, „Национална компания индустриални зони“ и „Българска агенция за експортно застраховане“, за което Новините Днес вече писа.

МРЪСНА СХЕМА в Новините Днес: Социалисти на Корнелия лапват почивна база в Кранево (ДОКУМЕНТИ + СНИМКИ)

Проверка по рама

И трите консурса бяха обявени в един и същи ден – 27 юни, с изключително кратък срок за подаване на документи – до 30 юни.

По информация на бившия изпълнителен директор на „Кинтекс“ Александър Михайлов тази схема се повтаря и с бордовете на предприятията от военно-промишления комплекс – „Вазовски машиностроителни заводи“ и „Кинтекс“.

Шефове на ВМЗ хвърлиха бомба: Корнелия изнася оръжие за Украйна – частни фирми печелят милиони!

Според пост на Михайлов в социалните мрежи конкурсите за запълване на бордовете в тези фирми са били обявени в петък, 1 юли, а срокът за подаване на документи е 4 юли, понеделник. Същите срокове са обявени и по обява за запълване на борда на „Ел Би Булгарикум“.

„Това, което се случва в системата на министерство на икономиката и индустрията е скандално. Корнелия Нинова говори пред медиите, че държавните предприятия могат да се упрявлават по-добре от частните, но назначава ръководителите им по крайно съмнителен начин“, коментира Михайлов.

Пито-платено: Лъсна връзката на Бойко и Киро, с Корнелия събират подписи за импийчмънт на Румен Радев

Магазин за Акумулатори

Той допълва, че е скандално да се правят назначения за следващите 5 години от правителство в оставка.

Проверка на сайта на икономическото министерство показва, че в рубрика обяви и търгове още няма секция за месец юли, 2022 г. и информация за конкурсите към момента няма.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid05CcyJjPdRpENuoZsGdGaQ3g5zSGPfJYmV22ryD73ZifBhdxPZTqh8TaNZVJGCk2Tl&id=100082075425378(link is external)

Материалът СКОРОСТНО: Корнелия бута червени калинки за шефове на държавни дружества е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort