7.7 C
София
вторник, февруари 27, 2024

След преследване арестуваха „Испанеца“, „Иляка“ и „Кокича“! Гражданин помогна…

ПРОЧЕТИ СЪЩО

При спецоперация в София арестуваха трима рецидивисти с прякорите „Испанеца“, „Иляка“ и „Кокича“. Те са от активния престъпен контингент . За задържането им е помогнал обикновен гражданин.

На 5 декември на територията на ж.к. „Лагера“ автопатрул на Шесто РУ забелязал трима мъже да влизат в пререкания с гражданин и да бягат. Полицаите действали незабавно и след кратко преследване групата била задържана – двама от униформените, а третият – от гражданина.

При залавянето мъжете направили опит да изхвърлят част от носените вещи. При последвалата проверка било установено, че те са от активния криминален контингент „домови кражби“ и са известни в ъндърграунд средите с прякорите „Испанеца“, „Иляка“ и „Кокича“. Имат множество криминални регистрации и са осъждани за кражби.

Малко по-рано, придружаван от майка си, мъжът видял тримата рецидивисти, натоварени с раници и чанти, да излизат от жилищна кооперация. Направило му впечатление, че са непознати за района и ги попитал какво търсят. Вместо отговор, те избутали жената и побягнали. При обиските от тях са иззети накити, парични суми в различни валути и инструменти за преодоляване на заключващи механизми.

В рамките на разследването са претърсени няколко жилища на територията на столицата, където са намерени и иззети множество вещи, в това число бижута, часовници и предмети, подпомагащи престъпната им дейност. Не е установено от къде са отнети чат от намерените накити.

Задържаните са привлечени като обвиняеми. Наложени са им мерки задържане под стража“ за срок до 72 часа.

Проверка по рама

Криминално

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ