1.1 C
София
петък, декември 8, 2023

След публикация на Новините Днес: ДПС изрита бабаит, заплашил журналистка с убийство

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Кандидатът за общински съветник от ДПС в Ямбол Илия Андонов беше заличен от избирателната листа след шумен скандал в понеделник, осветлен единствено от Новините Днес.
СКАНДАЛ в Новините Днес: ДПС-кандидат плаши журналистка и родителите ѝ с убийство

Журналистът Дани Атанасова, която е работила и за bTV, съобщи на стената си във фейсбук, че тя и родителите ѝ са били заплашвани с убийство и изнудвани от въпросния мъж. Часове по-късно от партията внесоха заявление в Общинската избирателна комисия в града за заличаването на Андонов, което вчера привечер беше одобрено.

Журналистката съобщи за тормоза, разкривайки името на Илия Андонов от ДПС. Тя посочи, че не е сигурна дали действията на кандидата за общински съветник са свързани с работата ѝ, но изрази мнение, че натискът не е случаен. Атанасова разказа, че часове наред родителите ѝ са били са заложници в собствения си дом, заключени и затворени, докато по вратите им „блъскали всякакви мародери“.
„Накратко: родителите ми се прибират днес следобед и разбират от съседи, че пред дома им са идвали непознати мъже, и са ги издирвали по име. Паралелно с това започва и телефонен терор – звънят им непознати номера и настояват, че са откраднали кучето им, което спешно трябва да върнат, или да оставят на уречено място 5000 лева“, пише Атанасова.

Тя направила опит да говори с един от звънящите по телефона, за да каже, че историята с кучето е лъжа, но не била изслушана. Вместо това от отсрещната страна започнали да валят обиди и заплахи за убийство и за това как всички членове на семейството ще бъдат „довършени с по една лопата в главата“.
„Оставих мама и татко полуживи в къщи, с триста заръки да заключат и да не отварят, и пуснах жалба в полицията. Въпросният господин Илия Андонов се оказа кандидат за съветник от ДПС, самозабравил се насилник над възрастни хора. Бил изнервен, бил пиян, бил неадекватен. Чул изгубеното си куче да лае точно от нас и решил да влезе в къщи, да умори родителите ми , или да им вземе 5000 лева“, разказва журналистката.

Проверка по рама

Тя прекарала четири часа в полицията, след което обаче все така не била сигурна дали родителите ѝ са в безопасност и на какво точно се дължи грозната насилствена акция.
Атанасова повдига въпроса как този непознат за семейството мъж – Илия Андонов, е открил техните лични данни – имена, телефонни номера и адрес.

Под публикацията на Атанасова свой коментар е оставил областният координатор на ДПД за Ямбол Гроздан Грозев. По доста объркващ начин той отрича Илия Андонов да е част от листата на ДПС с общински съветници в Ямбол (макар към онзи момент това все още да е факт и той да фигурира под №6 в листата):

„Илия Андонов не е част от общинската листа на ДПС. Причината е, че в магазини, собственост на кандидата, по договорка с кандидат- кмет на друга партия, Андонов е решил да облепи обектите си с рекламни материали. ДПС в Ямбол има своя кандидат за кмет и листа.
Партията не толерира и преференциалния вот, което е другото нарушение, което санкционираме. Молим, всички твърдения за извършени неправомерни действия от наши и чужди кандидати да бъдат проверени от компетентните органи.

ДПС не е разследващ орган и се надяваме прокуратурата да разследва всички кметове, общински съветници и кандидати за тези постове, за да се управлява област Ямбол от неопетнени с престъпления лица. Купуването и продаването на изборни гласове е престъпление и ДПС от днес ще сезира органите на реда за всеки опит да бъде купен гласа на ямболските граждани!“

Магазин за Акумулатори

Материалът След публикация на Новините Днес: ДПС изрита бабаит, заплашил журналистка с убийство е публикуван за пръв път на Новините Днес.
Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ