22.8 C
София
понеделник, юли 22, 2024

Сливи за смет: Държавна болница продаде луксозна вила в ловен парк за 50 000 лв.

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Държавната белодробна болница „Света Петка Българска“ във Велинград продаде изгодно вилен имот в ловен парк „Алабак“. Става дума за къща на два етажа със застроена площ 132 кв. м в сърцето на Родопите. Началната цена на търга за имота беше 40 999 лв без ДДС., а според системата за електронни търгове той е купен днес за сумата от 51 125 лв.

Справка „Сега“ показа, че решението за продажбата е взето от Министерския съвет на 26 април тази година – дни преди служебния кабинет да сдаде властта. Специализирана болница за продължително лечение и рехабилитация на пневмофтизиатрични заболявания „Света Петка Българска“ във Велинград официално е собственик на сградата от 2011 г.

Иначе вилата е построена през 1938 г. Първоначално е ползвана като жилищна сграда от „главния лекар на болницата“. По документи за собственост  се води двуетажна, но реално се състои от частично вкопан сутерен и един надземен етаж. Функционално етажът е с обособени: общо входно антре, четири стаи, санитарен възел и дървено стълбище към избата и подпокривното пространство.

От страна на лечебното заведение е извършен ремонт на къщата през 2012 г. – положена е външна изолация и е подменена прозоречната дограма. За ремонти вътре в сградата собственикът болница „Света Петка Българска“ не е инвестирал средства повече от 15 години, твърди бившият министър на здравеопазването в служебния кабинет д-р Асен Меджидиев в отговор на парламентарен въпрос от депутата от „Възраждане“ Стоян Таслаков.

Проверка по рама

Справка в имотния регистър обаче показва, че въпросната вила не представлява разход за държавната болницата, тъй като през 2021 г. е била отдадена под наем за 10 години на дружеството „Холидейинвест“ на туристическия бос от Царево Кирил Йовнов.

Към настоящия момент къщата се ползва за туризъм и може да бъде наета през сайта Booking, твъди сайтът „Биволъ“. От снимките на вила „Лодж“ се вижда, че в нея са инвестирани пари и тя е в отлично състояние, с луксозно обзавеждане, като разполага с модерна кухня, сауна, джакузи, ведро и масажен кабинет. Цените варират между 98-117 лв. на легло за нощувка.

Търгът за продажбата на вилата е приключил днес преди обед. Според системата за електронни търгове имотът е продаден за 51 125 лв. на физическото лице Виктор Рашев. „Сега“ не успя да идентифицира конкретния човек. На второ място е класирана фирмата „Йовнов“ ЕООД на бизнесмена Кирил Йовнов.

Материалът Сливи за смет: Държавна болница продаде луксозна вила в ловен парк за 50 000 лв. е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ