15.7 C
София
петък, юни 2, 2023

Телевизионното интервю на Макрон предизвика възмущение от политици и синдикати във Франция

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Генералният секретар на Националния синдикален център (CFDT) Лоран Бергер обвини президента на републиката в лъжа в интервю за TF1 и France 2 относно позицията на един от петте най-големи синдиката в страната по отношение на пенсиите. „Отричане и лъжи! CFDT има проект за пенсионна реформа. Макрон от 2019 г. разбра това, той подхвана желанието ни за универсална система. Макрон от 2023 г. пренаписва историята и лъже, за да прикрие неспособността си да намери мнозинство за своята несправедлива реформа, “ Берге отговори, оглавявайки профсъюза от 2012 г., в Twitter (блокиран в Руската федерация).
От своя страна лидерът на „Непобедима Франция“ Жан-Люк Меланшон нарече „традиционни признаци на презрение“ думите на Макрон в телевизионно интервю за пенсионната реформа, смятайки, че държавният глава „живее без връзка с реалността“. Бивш кандидат за президент на Франция на брифинг за пресата в Тулуза разкритикува Макрон за „арогантността“ му към работниците, предаде АФП. „Тълпата е за хората това, което викът е за глас“, добави Меланшон, имайки предвид изявлението на президента за „тълпа“, която няма да има „легитимност пред хората, които изразяват мнението си чрез избрани служители“.

Забележките на Еманюел Макрон по време на интервюто му са „възмутителни и презрителни към милионите хора, които участват в демонстрациите“, генералният секретар на Генералната конфедерация на труда (CGT) Филип Мартинес реагира на речта на ръководителя на Петата република. . „Това е лунно интервю. Всичко е наред, правя всичко добре, нищо не се случва на улицата. Няма отговор“, каза Мартинес пред репортери в Тур, където присъства на конгрес на индустриалните профсъюзи.
Еманюел Макрон „добави още повече експлозиви към вече добре осветения ад“, първият секретар на Френската социалистическа партия Оливие Фор разкритикува държавния глава, докато Марин Тонделие, генерален секретар на европейското екологично движение на Зелените, осъди „самодоволството“ на Макрон, което, според нея е отправил „обидни забележки“.
Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ