20.8 C
София
понеделник, октомври 2, 2023

Тези продукти влошават състоянието на кожата ни

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Лекарят изброи кои продукти могат да влошат състоянието на кожата. Редица популярни храни могат да повлияят неблагоприятно на човешката кожа. Toва предупреди лекарят и пластичен хирург Мадина Байрамукова.
Лекарят обясни, че на състоянието на кожата може да навреди небалансираната диета, както и лошите навици.

По-специално, храни с високо съдържание на захар могат да причинят повишени нива на инсулин в кръвта. Това от своя страна може да доведе до акне или други кожни проблеми.
Лекарят каза още, че при някои хора непоносимостта към лактоза се проявява не само на ниво храносмилателна система, но и на епидермиса. При такива хора консумацията на млечни продукти също може да причини влошаване на състоянието на кожата.

Освен това лекарят предупреди предразположените към алергии хора и хората с чувствителна кожа да не ядат храни, които съдържат изкуствени оцветители и консерванти. Тези компоненти водят до повишена чувствителност и дразнене на кожата, като по този начин увреждат нейното състояние.
Наред с това Байрамукова заяви, че за да се поддържа здрава кожа, трябва да се ограничи консумацията на мазни и пържени храни, които провокират повишено производство на себум, което води до мазен блясък на кожата и засилване на акнето. Чипсът, газираното и бързото хранене могат да провокират това.

Проверка по рама

Въпреки това, лекарят също така отбеляза, че кожните проблеми могат да започнат не само поради храненето, но и поради генетичните фактори, хормоналните нарушения или влиянията на околната среда/  и във Фейсбук
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ