12.8 C
София
вторник, юни 6, 2023

TikTok съди щата Монтана за забрана на социалната мрежа

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Както се подчертава в иска, първата поправка гарантира „свобода на изразяване“ и именно това право е нарушено от властите в Монтана. TikTok използва своята редакционна преценка, конституционно защитено право, за да разпространява и популяризира съдържание, създадено от трети страни.
Освен това взетото в държавата решение нарушава „принципа на справедливостта“. „Вместо да регулира социалните медии като цяло, законът забранява TikTok, и то само TikTok“, подчертаха юристите.

Щатът Монтана беше първият в САЩ, който забрани използването на социалната мрежа TikTok. Съгласно закон, подписан от губернатора Грег Джанфорте, интернет доставчиците и други фирми, които нарушават наредбата, са изправени пред глоба от 10 000 долара. Решението на властите в Монтана е най-радикалната от мерките, използвани от западните страни в преследването на TikTok, разгърнало се през последните месеци под предлог за предполагаемо събиране на лични данни на потребители чрез социалната мрежа и дори за шпиониране в интерес на китайските власти. Компанията винаги е отричала тези обвинения.Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ