15.7 C
София
четвъртък, март 23, 2023

Убиец скачал върху бременна, а сега ни съди за 55 бона, счупили му пръст

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Осъденият на 30 години затвор Емил Азов, който уби с ритници бременната си приятелка Петя, скача върху корема й, а накрая хвърли трупа в шахта, иска 55 000 лв. обезщетение заради счупен пръст в затвора. Азов вини Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“, че го настанили в килия с агресивен човек.
Садистът твърди пред Административен съд София-град, че бил нападнат в килията миналото лято, но не посочва точна дата. Заявява, че било между юли и септември. Пред магистратите осъденият дори си довел свидетел, който съчувствено обяснява колко угрижен бил Азов след инцидента, при който пострадал пръстът му, и как си купувал сирене и яйца, за да „си го калцира“. Съдът ще се произнесе по претенцията в срок. Решението на магистратите ще дойде точно десет години след зверството, извършено от 20-годишния тогава Азов и приятеля му Михаил Миков – на 23 години, пише „Телеграф“.

Убийството, потресло цяла София, бе извършено на 4 март 2013 г. Тялото на 20- годишната Петя Тодорова бе открито ден по-късно в шахта в Западен парк в столицата. При аутопсията става ясно, че жертвата е била бременна. Малко по- късно полицията залавя нейния приятел Емил и помагача му Михаил. Двамата си признават всичко. Петя и Емил се запознали в интернет. Започнали да се срещат и се сближили. Момичето се влюбило. Отдало се на Емил, но забременяло. Споделило с родителите си, че възнамерява да роди бебето. Два дни преди убийството Петя отишла радостна при Емил и му споделила, че чака дете от него. Азов обаче никак не се зарадвал на новината. Не искал да създава семейство с Петя, но не искал да дава и пари за аборт. Именно тогава решил да се отърве от момичето. Обадил се на приятеля си Миков и се уговорили какво ще извършат. Азов се обадил на Петя и я извикал. После тримата отишли на разходка, от която Петя не се върнала. Избрали по-затънтено място, където първо напръскали жертвата със спрей и се нахвърлили върху нея. Душили я и я ритали, докато спряла да мърда. По-късно експертиза ще покаже, че са скачали отгоре й. После хвърлили тялото в близка бетонна шахта и се прибрали. Не след дълго пред разследващите Емил ще обясни, че Петя просто му била досадна.
Година след зверството СГС признава двамата главорези за виновни и ги осъжда на доживотен затвор. Към онзи момент обаче дори за най- жестоките убийци действа спорната вратичка в закона, според която, ако си признаеш и делото мине по съкратената процедура – при постановяване на присъдата съдът смъква 1/3 от наказанието. Разбира се, двамата се възползват от тази тънкост. Така Емил получава 30 години килия, а неговият авер с 10 години по-малко. Присъдите са потвърдени на всички инстанции. Те трябва да изплатят и по 150 000 лева на почернените родители на момичето. В момента Азов полага безвъзмезден труд в пандиза, за да намали присъдата си. Към нея се приспада и времето прекарано в ареста, чакайки процесът да приключи на последна инстанция. Така само след няколко години убиецът ще има право дори да поиска условно предсрочно свобода заради добро поведение и труд и в даден момент ще я получи.

Сипе жалби още от първия ден

Още от първия ден на ареста си Азов започва буквално да бълва жалби. Няколко дни, след като е задържан и обвинен за жестокото убийство, пуска такава с претенция от 30 бона. Твърди, че в деня на ареста си на 5 март 2013 г. непознати го извикали в Девето РУП в столицата и го били, бил припаднал. После го карали да подписва някакви неща. За капак в тоалетната го мазали с фон дьо тен. Изпитал огромен стрес от това преживяване, заради което иска обезщетение. По- късно жалбата е оттеглена. Пуска жалби с искане за обезщетение и заради лоши условия в килията, като липса на достатъчно светлина, силна миризма от тоалетната, скъсан дюшек или че бил нахапан от дървеници.
Криминално

Новините Днес

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ