Криминални

Убиецът от „Люлин“ поиска свобода, имало комари в килията му

Камера е засекла как Денис Мустафа Камел ал Газзи наръгва смъртоносно на 9 януари в София Илиян Илиев заради фойерверки. Това стана ясно в Софийския градски съд, който отказа да пусне обвиняемия за убийството на свобода.

Денис поиска да излезе от ареста, защото там имало много комари. Обясни и че трябва да се грижи за баба си и дядо си. За пръв път призна за наръгването на бившия бокьор Илиев, но се оправда със самозащита. Прокурор Виолета Желева отговори, че няма никакви данни по процеса Ал Газзи да е бил пострадал.

Илиев и компанията му празнували раждането на дете. Пуснали фойерверки, което подразнило Ал Газзи. Той слязъл с ножа си и в гръб наръгал Илиев.

Случаят е заснет от камера, а експертизата по нея е готова, обясниха от съдебния състав. И посочиха, че още 2 записващи устройства са снимали Ал Газзи. Едната – как той излиза от входа си и се насочва към компанията на Илиев с нож в ръка. Другата го хванала да се качва в кола с нацапания с кръв нож и да потегля в неизвестна посока.

Магистратите обясниха, че това е моментът, в който мъжът се укрил. Той се издирваше 2 дни, преди да се предаде в полицията. Заради бягството му съдът посочи, че има риск той отново да се укрие. Можело и да извърши друго престъпление, защото бил в изпитателния срок на условната си присъда за разпространение на дрога, когато станало убийството.

Проверка по рама

Затова магистратите оставиха Ал Газзи в ареста. Той може да обжалва пред Софийския апелативен съд на 7 юни.

Криминално

Новините Днес

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort