24.8 C
София
вторник, юли 16, 2024

Учени посочиха кои тежки заболявания можем да преборим с… бира!

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Към днешна дата има няколко известни случая, когато бирата е помагала на хората да се борят с доста сериозни болести. Например, причинителят на холерата се предава през водата, но не може да оцелее в бирата. Това е открито през 19 век от лекаря Джон Сноу . 
 
Затова на хората се препоръчва да пият бира, тъй като по това време тя се смята за по-безопасна за здравето.

 С какви други заболявания бирата помага да се борим?
 
Преди няколко десетки лета специалистите посъветвали пациентите с туберкулоза да пият бира, тъй като напитката, наред с други неща, унищожава патогените на това заболяване. Сега туберкулозата се лекува с по-прогресивни методи.
 
Това са храните, които можем да ядем всеки ден и да сме здрави 
 
Немски и чешки лекари препоръчват да се пие бира за облекчаване на пристъпите на кашлица. За да направите това, трябва да използвате жива бира от тъмен ечемик, трябва да я загреете, след това да добавите сурово яйце и мед. 
 
Тази смес е способна да улесни дишането, да увеличи имунитета и като цяло да облекчи състоянието на болния.
 
Също така, в болниците в Австрия и Чехия пациентите с уролитиаза често се лекуват с бира. Факт е, че тази напитка е диуретик. Също така се препоръчва да добавите няколко капки лимонов сок към чашата си с бира.
 
Учените отдавна са установили, че хмелът, по-точно ксантохумолът, който се съдържа в него, има положителен ефект върху човешкото здраве. 
 
Петима загинаха след консумация на любим на всички ни продукт ВИДЕО
 
За целта учените проведоха експеримент, по време на който установиха, че бирата може, наред с други неща, да предотврати появата на диабет тип 2. 
 
За това експерименталните мишки първо се хранят с мазна храна и след това им се дава ксантохумол в капсули. И ако ефектът на това вещество върху здравето е положителен, тогава ефектът на етанола върху тялото ни е отрицателен.
 
Ето защо си струва да се отбележи, че преди да използвате този продукт като лекарство, струва си да се консултирате със специалисти. Също така прекомерната консумация на алкохол е нездравословна. Днес има много прогресивни методи за лечение на различни заболявания, които трябва да се предпочитат.

и във Фейсбук

Харесайте и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива!

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ